Nevşehir İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kur’an kursu öğreticilerine ve İ.H.L. Meslek Dersleri öğretmenleri ile Din Kültürü öğretmenlerine yönelik Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda “Din Eğitiminde Verimliliğin Artırılması” konulu konferans düzenlendi. 

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda 2004-2010 yılları arasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı yapan  Erciyes Üniversitesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Şevki Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, , Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcıları Dr. Ahmet Özvarinli ve Nurcan Solak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, Okul Müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri ile Din Kültürü öğretmenleri katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık’ın selamlama konuşmalarından sonra Prof. Dr. M. Şevki Aydın, “Din Eğitiminde Verimliliğin Artırılması” konulu konferansını sundu.

Prof. Dr. Aydın, “Öğretmen; Öğrencilerin yegane bilgi kaynağı, onlara bilgi aktaran değil, öğrencilerin bilgi kaynaklarına ulaşmaları, bilgiyi keşfetmeleri, bilgi üretmeleri ve onu kullanarak sorun çözmeleri için rehberlik yapandır.

Öğretmen; kendisini sınıfın hakimi gören değil, o grubun rehberlik görevini üstlenmiş bir üyesi olarak görendir.

Öğrencilerle yarışan, bilgiçlik taslayan, en iyiyi ben bilirim diyen değil, öğrencilerin arayışlarına yön veren, onlara danışmanlık yapan, öğrenmenin yollarını birlikte keşfetmeye çalışandır.

Kalıp bilgilerin hamallığını yapan ve yaptıran değil, yaratıcı zekaya sahip, bilgiyle beslenen ve öğrencilere de bunu öğretendir.  

Şartların kendi beklentilerine uygun hale gelmesini bekleyerek zaman kaybeden değil, her halükarda başarılı olmanın yollarını arayıp bulma çabası içinde olan, her fırsatı en iyi biçimde değerlendirebilendir.

Mevcut bilgi ve becerisiyle yetinen değil, sürekli öğrenme, kendisini yenileme, geliştirme, kendine yatırım yapma azmiyle yaşayandır.” Dedi.

Prof. Dr. M. Şevki Aydın, başta İl Müftüsü Yakup Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık olmak üzere konferansa katılanlara teşekkür etti.