Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk Diyanet Televizyonunda canlı olarak yayınlanan Cuma’ya Doğru Programının konuğu oldu. İslam’ın önerdiği toplum düzeni konusunda program sunucusu Necip Karakaya’nın sorularına cevaplar verdi.

İl Müftüsü Öztürk; Vahyin ışığında Hz. Muhammed (s.a.v.) in çok kısa  bir zamanda cahiliye toplumundan bir medeniyet toplumu inşa ettiğini, örnekliği ve önderliğinde zalimlerin adil, cahillerin alim, bedevilerin medeni, hasımların hısım,  ağyarın yar olduğunu ve bu döneme Asrı Saadet yani herkesin birbirinden razı ve hoşnut olduğu dönem denildiğini söyledi. Bunu, cami merkezli bir hayatla birlik ve beraberliği sağlayarak Ensar ve Muhacirleri kardeş yaparak sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayarak iman ve ibadet yanında ahlak ve adap kurallarını en güzel şekilde yerleştirerek gerçekleştirdiğini söyledi. Şimdi de toplumumuzda güzel örneklerin olduğunu, toplumun huzurunun bozulmaması için, yer yer var olan ahlaki ve edebi bozuklukların giderilmesi için  Kuran ve sünnetin öğrenilmesi ve öğretilmesi gerektiğini ifade etti.

İslami toplumsal düzenin can damarlarını oluşturan Hucurat suresinin tefsirden okunmasını ve “Sizden biri kendisi için istediğini kardeşi için istemedikçe kamil mümin olamaz” hadisinin levha yapılıp asılmasını ve her daim okunmasını tavsiye etti.