Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Nevşehir İl Temsilcisi Levent Güneş düzenlediği basın toplantısında eğitim alanında yaşanan problemleri değerlendirdi.

 

Nevşehir Beykonağı'ndaki basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, eğitim sisteminde ve bu sistem içinde hizmet veren eğitim çalışanlarının yaşadığı kronik hale gelen problemler hakkında yaptıkları çalışmayı bir rapor olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduklarını belirtti.

 

Eğitim çalışanlarının fazla mesai ücretleri, özlük hakları, görev tanımları, görevde yükselme ve unvan değişiklikleri gibi temel sorunları olduğunu kaydeden Güneş, "Eğitim çalışanlarımızın mesai saatleri günlük 10-12 saat. Bu sürenin haftada 50-60 saate ulaşıyor. Hafta sonlarında ise nöbet gibi görevlendirilmeler yapılıyor. Arada oluşan fazla çalışma saatleriyle ilgili hiçbir ücret ödenmemekte" dedi.

 

Ülkemizde milli bir eğitim politikası olmadığını eğitim politikasının hükümet politikası şeklinde gerçekleştiğini savunan Güneş, her bakan değişiminde eğitimde yeni bir reform hareketi başladığını ve bu reformların da teknik alt yapıları iyi araştırılmadan hayata geçirildiğinden hem eğitim alanların hem de eğitim verenlerin zor durumda kaldıklarını ifade etti.