18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla Nevşehir Üniversitesi  bünyesindeki tüm yemekhanelerde Çanakkale'de askerlere verilen yemek menüsü dağıtıldı.Kahraman ecdadımızın sergilediği azim ve fedakârlığın hafızalarda canlı tutulması adına yemek menüsü bir günlüğüne Çanakkale Savaşı’nda vatan savunması yapan ecdadımızın kumanyası olan “Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı ve Yarım Ekmek” olarak değiştirilmişti.

 

Nevşehir Üniversitesi  tarafından daha önce web sayfasında ilan edilen programa, Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen üniversite  akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.

Çanakkale'de yokluklar içerisinde vatan savunması yapan atalarımız anısına, o dönemde cephedeki bir günlük yemek menüsünün Nevşehir Üniversitesi'nin tüm yemekhanelerinde ücretsiz dağıtıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Milletimizin sayısız zaferle dolu şanlı tarihindeki en parlak sayfalardan biri olan Çanakkale Savaşları’nda,  vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayarak savaşan kahraman ecdadımız, muharebe esnasında yokluk sebebiyle, “Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek”ten oluşan menüyle idare etmiş, bütün imkânsızlıklara rağmen tüm dünyayı hayran bırakacak bir mücadele örneği sergilemişlerdir. O savaşta askerlerimizin yaşadığı güçlükleri hatırlama, torunlarına bu ülkeyi bırakmak için ne kadar fedakârlıklar yaptıklarının anlaşılması adına böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Üniversite öğrencilerimize teşekkür ediyorum bu günü anlamlı kıldıkları için. Şehitlerimizi sadece törenlerde anmak yerine öğrencilerimize hissettirmek, onlara aynı ortamı yaşatma adına bu aktiviteyi yaptık. Bu tür etkinliklerin daha anlamlı olacağını düşünüyorum" dedi.

 

Etkinliği çok anlamlı bulduklarını söyleyen NevşehirÜniversitesi öğrenci ve personeli, bu uygulamanın her yıl yenilenmesinin hatırayı yaşatacağını ve anma programını daha anlamlı kılacağını söylediler.