Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Nevşehir Temsilciliği'nin, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği kültür şölenine, Nevşehirli'ler yoğun ilgi gösterirken, kültür grubu, Türk dünyasının bayramı olan Nevruz'un Kırım da kutlanmasını oyunlar, temsiller, danslar ve şarkılar eşliğinde anlattılar.

 

Danslar eşliğinde şarkılar söylenen programda, vatandaşlar da şarkılara eşlik etti.

 

Daha sonra, temsili Nevruz sofrası serilerek, toprağın verimi i Çin dilek tutuldu, tahminler yapıldı ve Nevruz ateşinden atlandı.

 

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Nevşehir Temsilcisi Hacı Mehmet Şahin, burada yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe Nevşehir halkının hasret olduğunu, sanatçıların da onlara iyi karşılık verdiğini düşündüğünü ifade ederek,

 

"Bugün Kırım'ın haritada yerini gösterebilecek bayağı bir çoğunluk oldu. Adını, nerede olduğunu, yapısını bilen insanlar da var. Ama bunun daha çoğalması lazım. Sadece Kırım değil Türk dünyasının Kırım bir parçası, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar diye geçmişte söylenen bir söz var. Bu sözün gerçek olması i Çin dil var, din var, millet var. Bunların bir araya gelmesi gerekir. Bunun içinde böyle etkinliklerin olması ve yapılması gerekiyor" dedi.

 

Nevşehirli vatandaşlar da programdan memnuniyetlerini dile getirdiler.