Nevşehir Belediyesi tarafından uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda Kale civarındaki iki önemli tarihi mirasımızın akıbeti belirsizliğini koruyor.

Son aylarda kentsel dönüşüm uygulamaları doğrultusunda hak sahiplerinin yeni konutlarına taşınmasının ardından daha da dikkat çekmeye başlayan eski Cezaevi ve bahçesinde çan kulesi bulunan eski okul binasının korunup korunamayacağı henüz belirginlik kazanmış değil.

Tarihi Kaya ve Kale Camilerinin yanı sıra yörenin en önemli kültür mirasları arasında bulunan eski cezaevi ve eski Çan kulesinin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından mutlaka koruma altına alınması gerektiğini söyleyen yöre sakinleri, bu tarihi mirasın korunmaması halinde çok yakın zamanda yok olmaya yüz tuttuklarına dikkat çektiler.

İçerisinde nahoş olayların yaşanması ile zaman zaman gündeme gelen eski Cezaevi ve Çan Kulesinin yer aldığı okul binası için koruma kurulunun ve Kültür ve Turizm Müdürlüğünün herhangi bir projesi bulunup bulunmadığı da şimdilik koskoca bir muamma...

Resimde Yıkım öncesi eski haliyle yer alan Eski Okul ve Kilise den bir görünüm yer alıyor...

Haber:Ali Çamur