Nevşehir merkez Çetinel camiinde öğrencilere yönelik Bilgi Yarışması düzenlendi. Yarışmaya İl Müftüsü Yakup Öztürk, Din görevlisi Fatih Ateş, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

           

            Nevşehir Merkez Çetinel Camiinde Yaz kursunda okuyan öğrenciler yarışma sonrası ödüllerine kavuştu.

 

            İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün başkanlığında Cami Din görevlisi Fatih Ateş’in jüri  üyesi olarak bulunduğu yarışmada öğrenciler Dini Bilgiler, Kur’an-ı Kerimi yüzüne okuma, sure ve duaları ezbere okuma alanlarında yarıştılar.

 

            Çok çekişmeli geçen yarışma sonrasında birinci olan Muhammed Enes Ay’a ödülü olan Notebook’u İl Müftüsü Yakup Öztürk ile birlikte Babası Zekeriya Ay verirken, ikinci olan Hakan Özkan’a ödülü olan bisikleti Müftü Yakup Öztürk takdim etti ve üçüncü olan Burak Yılmaz’a ise ödülü olan çeyrek altını Din görevlisi Fatih Ateş verdi. Diğer öğrenciler ise dördüncü olarak kabul edildi ve onlara da Diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar ve tişört hediye edildi.

 

            Yarışma sonrası Müftü Öztürk; “Bir öğrencinin yetişmesi için ön koşul vardır. Öğrencinin hevesi, öğretmeninin nefesi ve Babanın kesesi (desteği).  Burada ben üçünü bir arada görüyorum ve üçünüde tebrik ediyorum.

            Çocuklarımız çok güzel bilgiler edinmişler. Ama bilmeliler ki; öğrenecek daha çok şey var. Okumaya öğrenmeye devam etmeliler. Doğru sözlü olmak, güvenilir bir kimse olmak, sözünde durmak, tatlı dilli, güler yüzlü olmak gibi öğrendikleri güzel huyları günlük yaşamlarına yansıtmalılar.

            Öğrendikleri Kur’an-ı da unutmamalı hatta geliştirmelidirler. Böyle olursa kurslarımız hedefine ulaşmış, emekler boşa gitmemiş olur. Bu yavrularımızın oluşturduğu toplum daha huzurlu ve mutlu olur” dedi.