Özkonak Belediyesi ile Merkezi İstanbul’da bulunan Özkonaklılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin Birlikte Düzenlediği 26. Geleneksel Pilav Şenliği rekor katılımla muhteşem bir güne imza atıldı.

Bu yıl Geleneksel olarak 26. si düzenlenen pilav gününe katılan Özkonaklılar birlik beraberliğin mükemmel bir göstergesi oldular.

Nevşehir’in Avanos İlçesine bağlı Özkonak kasabasında gün boyu süren Pilav Şenliğine kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Özkonak kasabası Ceneviz vadisinde düzenlenen 26.Geleneksel Pilav Şölenine İstanbul da yaşayan çok sayıda gurbetçi Özkonaklı hemşehrilerimizde iştirak etti.

Özkonaklılar 26.Geleneksel Pilav Gününe Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kayseri Milletvekili Taner YILDIZ,Cumhur İttifakı Nevşehir Milletvekili adayları AK Partiden Mustafa AÇIKGÖZ,Yücel MENEKŞE, Emre ÇALIŞKAN, MHP’den Mehmet VAROL, Sait YÜKSEL, Av. Fazlı KOÇ, Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf YANAR, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan TEMEL,Belediye Başkanları, Özkonaklılar Dernek Başkanı Enver GÖÇEK ve Özkonaklı vatandaşlar katıldı.

Proğram  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunması ile Başladı Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ Konuşmasını Müteakip Millettvekili adayları birer konuşma yaptılar , Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kayseri Milletvekili Taner YILDIZ’da 24 Haziran 2018’de yapılacak olan seçimin önemine değinerek AK Parti İktidarının yapmış olduğu icraatlar ve terörle mücadelede elde başarı konusuna vatandaşlara hitap etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Açıkgöz yaptığı konuşmasında: "Özkonak Geleneksel Pilav Şenliğinde hemşerilerimizin yoğun katılımıyla, hazirûnumuzla, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanımız, fahri hemşerimiz Sn Taner Yıldız ile bir aradayız.“Her yeri ayrı güzel #Nevşehir’imizde geleneklerimizi yaşatıyor, kuşaktan kuşağa aktarıyoruz. Gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye bırakmak için 24 Haziran’da da #VakitTürkiyeVakti diyeceğiz.” dedi.

Programda; konuşmaların ardından Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ tarafından Şenliğe katılım gösteren Protokol üyelerine plaket takdim edildi.

Özkonakta hizmete girecek olan yatırımların açılış törenin ardından şenlik akşam bölümünde eğlence proğramı ile proğram sona erdi.