Nevşehir İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün´´Köylere Psikososyal Destek Projesi kapsamında öncelikle rehberlik servisi bulunmayan köy okullarına yönelik çocuk haklarının korunması ve güçlendirilmesi kapsamında daha önce hiç sanatsal ve öğretici etkinliğe katılma fırsatı bulamamış Derinkuyu Özlüce İlkokulu öğrencileri için sinema, sanat ve meslek tanıtım etkinliği düzenlendi.

Nevşehir İl Özel İdaresi olarak yürütmekte olduğumuz Köylere Psikososyal Destek Projesi Kapsamında; Çocuk Hakları temelinde çocuk, ihmal ve istismarını önleyici çalışmalar yapılmaktadır.

Çocuklara kendi fikirlerini özgürce söyleyebilmeyi, yetişkinlere ve akranlarına 'Hayır' diyebilmeyi öğretmeyi amaçlayan ruh sağlığını destekleyici çalışmalar İl Özel İdaresi Psikoloğu tarafından yürütülmektedir. Projenin kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmalarda ise köylerde şehrin imkanlarına ulaşma konusunda dezavantajlı durumda olan çocuklara fırsat eşitliği sağlanabilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda proje okullarımızdan Derinkuyu Özlüce İlkokulunun tüm öğrencileri, öğretmenleri, çalışanları ve okul idarecileri ile beraber daha önce hiç sanatsal ve öğretici etkinliğe katılma fırsatı bulamamış çocuklar için sinema, sanat ve meslek tanıtım etkinliği yapılmıştır. 

Projemiz kapsamında çocuklarımız idaremizce köylerinden alınarak şehrimize getirilmiş ardından tekrar evlerine götürülmüşlerdir. Sinema gösterimi sonrası proje ortağımız Forum Kapadokya'nın desteği ile Balmumu Heykel Müzesi gezilmiş, ardında meslek tanıtım etkinliği kapsamında itfaiye ziyareti yapılarak çocuklara koruyucu ve önleyici hizmet eğitimi verilmiştir. Öncelikle projeye destek veren Nevşehir Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ederim.