Lykia Lodge Kapadokya Otelde düzenlenen iftar programına, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Kaya ve Yücel Menekşe, İl Dernekler Müdürü Yakup Yavuzkan ile engeliler ve aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Savaş, Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin birçok faaliyetine katıldığını belirterek, başta dernek başkanı Hülya Belirir olmak üzere derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür programların engelli çocukları bulunan ailelere moral ve destek olduğuna inandığını söyleyen Savaş, bu vesileyle bu aileler ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İftara katılan engelli yakınları ve engellilerle bire bir ilgilenerek onlarla sohbet eden Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi ve üniversite bünyesinde kurulan Engelsiz Üniversite Birimi olarak engellilere yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Dernek Başkanı Belirir de, dernek olarak iyi niyetli olarak çıktıkları bu yolda başarılı olduklarına inandıklarını dile getirerek, iftar davetlerine gelerek onurlandıran tüm konuklara teşekkür etti.

İftar sonunda protokol üyeleri kendileri ile fotoğraf çektirmek isteyen engellilerle uzun süre sohbet edip fotoğraf çektirdiler.