İlk kez FİB Haber’den gündeme taşınan,Ülke gündemine bomba gibi düşen ve büyük tartışmalara neden olan Uçhisar’daki ‘Arinna Sustainable Luxury Lodge’ inşaatının durdurulmasından sonra şimdi de Uçhisar’daki CCR Hotels’e ait inşaatlar da durduruldu.

Kapadokya Bölgesinden yükselen büyük tepki ile birlikte Özellikle Koruma Kurulu Mevlüt Coşkun çağrımıza her ne kadar sessiz kalsada Haberimiz SES
 getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda Kapadokya'da peri bacalarının ortasındaki otel inşaatı ve bu inşaatın yapımına izin veren Anıtlar Kurulu Kapadokya Bölgesinden 100 kişilik bir grupla pretosto edilmişti.

Peribacaları Arasındaki Butik Otel İnşaatı Bugün İtibariyle Durdu

Vali Savaş İnşaatı durdurdu...

Önce Anıtlar Kurulu hizmet binası önünde Mevlüt Coşkun la görüşmek istenmiş sonrada inşaatın yanına giden protesto ekibi burada protestosunu sürdürmesi üzerine Nevşehir Valiliği harekete geçerek Uçhisar daki otel inşaatını durdurduğu bildirildi.Nevşehir Valiliği konu hakkında araştırma başlattığı bildiriliyor.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesinde yapımı devam eden otel inşaatı ile ilgili olarak "Bugün itibariyle inşaatın yapımına uzman ekip araştırmasını tamamlayıp raporunu sununcaya kadar ara verilecek" dedi.