Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde her Cumartesi günü kurulan sebze meyve pazarında tezgah açan esnaflar, satışların bol ve bereketli geçmesi için topluca dua ettikten sonra işe başlıyor.

 

Ürgüp'te Cumartesi günleri kurulan halk pazarında alışverişlere, yıllar önce başlayan gelenek doğrultusunda topluca dua edildikten sonra başlanıyor.

 

 

 "Ürgüp’te Pazar Dua İle Başlar…"

Belediye tarafından yürütülen uygulama kapsamında Her Cumartesi, pazar esnafı tezgahlarını kurarken Zabıta bürosundan dua ediliyor.

 

Hoparlörler aracılığıyla sebze, meyve, giysi ve çeşitli eşyaları satışa sunan esnafın kazançlarının Bereketli olması için dua ettiriliyor.

 

 

Duada şu ifadelere yer veriliyor;

"Ya Rab. Senin mübarek isminle pazarımızı açıyoruz. Bizlere Bereketli kazançlar ihsan eyle. Tartı ve ölçüde hata yapmaktan, aldatmaktan ve aldatılmaktan bizleri muhafaza eyle. Pazarda geçen zamanımızı hayırlı, bugünkü alışverişimizi karlı eyle. Şu günümüzün evveline iyilik, ortasına güzellik, sonuna hayırlı genişlik vermeni niyaz ediyoruz. Bizi borçlarımızı ödemeye, bol ve Bereketli kar etmeye muvaffak eyle. İnayetine güvenip işimize başladık. Pazarımızı, rızkımızı vereceğine inanarak açtık. Bizi mahcup çıkarma ya Rab. Zarar ve ziyana uğramaktan, hırsızlar tarafından soyulmaktan muhafaza eyle."

 

Duaya başlandığı anda herkesin ellerini semaya açmasıyla, sessizliğin hakim olduğu pazar yerinde bulunan turistler ise olan biteni anlamaya çalışarak alışverişlerine devam ediyor.