Kurbanlarımız Makbul, Bayramımız Mübarek Olsun

Bayramlar; Rabbimizin bize lütfettiği huzur vekardeşlik günleridir. Heyecan ve coşkuyla beklediğimizbukutlu zaman dilimi hepimiz için mübarek olsun.

Kurban Bayramı, bizlere her yıl İslâm’ın beş şartından biri olan haccı, Rabbimize yakınlaşma vesilesi olan kurban ibadetini yaşatır.

Kurban bayramı, bizlere Hz. İbrahim’in sadakatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini yeniden hatırlatır. Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.s)’in vefasını, cömertliğini, mümince duruşunu ve örnek bir insan oluşunu bir kez daha gözlerimizin önüne serer.

Bizlerde bu mübarek günleri fırsat bilerek her türlü farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlik ve beraberliğimizi dostluk ve kardeşliklerimizi pekiştirmeliyiz. Gönül ve zihin dünyamızı günah ve kötülüklerden arındırmalıyız etrafımıza güven vermeli Rabbimizin yarattığı bütün mahlûkata karşı şefkat ve merhametle yaklaşmalıyız. Dünyaya gönderilişimizin hikmet ve gayesi gereği, Yüce Yaratıcımızın koyduğu kaide ve kurallara uyup, helali helal bilmeli ve harami haram saymalıyız. Toplumsal değerlerimize sahip çıkmalı bayram geleneklerimizi yaşatmalıyız.

Kurban bayramının siz değerli kardeşlerimin evlerine, şehrimize, aziz vatanımıza, ümmeti Muhammedin(sav) asil fertlerine ve tüm insanlıkcoğrafyasının huzur ve barışına hidayet ve kurtuluşumuza vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ederim. Rabbim kutsal topraklarda Arafat meydanında hac ibadetini icra eden kardeşlerimizin haccını mebrur. Şu bayram günlerindecenabı hakka kurbiyetin nişanesi olan kurbanlarını kesen kardeşlerimizin kurbanını makbul, hepimizin bayramını mesrur eylesin. Bayramımız mübarek olsun.

Hüsrev ÖNDEGELEN