1982 yılında kurulan ve bugüne kadar yüz binlerce kişinin mezun olduğu Akdeniz Üniversitesinin ilk mezunları sayılabilecek 1989 yılı işletme mezunları 30. yıl buluşması 27-29 Eylül 2019 tarihilerinde Nevşehir’de gerçekleştirildi.

Türkiye nin dört bir yanından arkadaşlık hasreti ile Nevşehir de toplanan Genç İşletmeliler duygu dolu anlar yaşayarak eski günleri yâd ederek hem hasret giderdiler hem de çeşitli etkinliklerde bulunarak Kapadokya bölgesini daha yakından tanımış oldular.

30 yıl önce mezun olmalarına rağmen birbirlerini unutmayan ve irtibatı koparmayan eski arkadaşlar öğrencilik yıllarını yeniden hatırladı. Üniversite yıllarında olduğu gibi tekrar yan yana gelen eski dostlar ayrı kaldıkları dönemde yaptıklarını da paylaştı. Hayatta olmayan arkadaşlarını da rahmetle andılar.

Birlikte yenilen mezuniyet yemeğinde Akdeniz Üniversitesinden getirilen ve mezun olmanın timsali olan kepler 30 yıl öncesinin heyecanı ile giyildi.

Düzenlenen buluşmaya Oruç Irmak, Vedat Durudoğan, Filiz Bedir, Murat Tekbaş, Kadriye Taşralı, Mehmet Yücel, Ayten Gürler, Arif Işık, Canan Çelik (Gülser), Serhat Eski, Fazilet Ceylan (Altunbaş), Davut ASLAN, Nedime Eren (Ergül), Mustafa KOCA katıldı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Nevşehir Muhasebeciler Odası önceki dönem başkanı Oruç IRMAK; “ Yıllar önce birbirimizi tanıyarak lezzetine doyamadığımız, o gençlik yıllarındaki doğallık, samimiyetin tadını kemale ermiş bu yaşımızla almak, geleceğimizin tenimatı olan öğrenci ve gençlerimize örnek olabilmek, birbirimize daha sıkı kenetlenebilmek için bir araya geldik. Uzaktan yakından katılan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel insanlarla bir arada olmak çok güzel bir duygu. 1989 mezunları olarak mutlu bir aile tablosu içinde dolu dolu 3 gün yaşadık. Bu birlikteliğimiz uzun yıllar sürmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.