Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesine bağlı Yenice köyünde kınalı kuzular askere dualarla uğurlandı. 98/4 Kasım celbinde askere gidecek Hacıbektaşlı kınalı kuzular aileleri tarafından askere ocağına uğurlandı. 

98/4  tertip olarak vatani görevini yapmak üzere yola çıkan asker adayları, geleneklere göre birliklerine uğurlandı. Asker uğurlaması nedeniyle, uğurlama törenlerinde duygusal anlar yaşandı. 

“Vatan için hepimizin askere gitmesi gerekiyor”
Yenice Köyünde Ulaş Korkmaz'ın Yiğenleri Alican Korkmaz ve Refik Yiğit isimli asker adayları da vatanı borcunu ödeyeceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, “Görevimizi yapmak için askere gidiyoruz. Ailemiz ve arkadaşlarımız bizleri uğurlamak için geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Vatan için hepimizin askere gitmesi gerekiyor” dediler.

Daha sonra asker adaylarının ellerine aileleri tarafından kınaları yakıldı. Askere gidecek olan gençlerin anneleri gözyaşlarına hakim olamazken, "Allah’ım cümlesiyle her birinin ayaklarına taş değirmeden Allah’ın yardımı ile askere gidip gelmeyi nasip eyler inşallah. Tüm kınalı kuzularımıza hayırlı tezkereler diliyoruz" dedi.