İşte aslen Nevşehirli olan ve Hollanda'da yaşayan bir gurbetçimiz kendi gözüyle Kapadokya hakkındaki düşüncelerini FİB Haber Merkezine yorumladı...

Hollanda'da yaşayan Sema ve Sedat Tapan çifti "yılda bir kez Türkiye'ye tatile geliyoruz. Şimdiye kadar genellikle sahili denizi olan yerleri tercih ediyorduk ama Kapadokya cennet gibi bir yer olmuş. Aradığınız ne varsa burda mevcut. Bundan sonra her yıl adresimiz memleketimiz Kapadokya olacak" diyor. 

Aradığımız huzuru Kapadokya'da bulduk...

Sedat Tapan ben ve eşim Sema Tapan  42 yıldır gürbette yaşamımızı sürdürüyoruz. Ara sıra vatanımıza yıllık tatilimizi kullanmak için gelirdik fakat kaldığımız ülkeden direkt olarak Türkiye'nin tatil yörelerine popüler deniz kıyılarına gelerek otellerde tatilimizi yapıp tekrar geldiğimiz ülke olan Hollanda'ya geri dönerdik.

Kapadokya tatil için tam anlamıyla bir cennet...

Nevşehir Kapadokya bölgesinde son yıllarda yaşanan güzel değişim ve gelişmeler karşısında kayıtsız kalamayarak bu yıl ki tatil rotamızı memleketimiz Nevşehir'e çevirdik. Gerçeği söylemek gerekirse kafamızda bir çok soru işaretleri vardı. Ama geldik gördük ve gururla söylüyorum. Memleketim diye demiyorum ama böyle bir özel coğrafya Dünya'nın başka hiçbir yerinde yok. Nevşehir'in kalbi Kapadokya bölgesindeki turistik kasaba ve ilçelerimiz tek kelime ile mükemmel tesislere kavuşmuş. Eşim ve ben Nevşehirli bir gurbbetçi olarak bunun haklı onurunu yaşıyoruz. Ve bu vesile ile Hollanda'dan sürekli takip ettiğimiz www.fibhaber.com aracılığı ile Avrupa başta olak üzere Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan tüm hemşehrilerimizi tatil için memleketlerine davet ediyorum. Tatil adına aradığınız ne varsa hepsi ve fazlası Nevşehir Kapadokya'da var. Sıcak hava balonları ile gökyüzünde muhteşem geziler,  ATV'ler, Atlar ve Devlerle turlar, peribacaları ve yeraltı kentleri ile maceralar ve doğası havası tarihi ile eşsiz bir tatil modern hizmet veren tesisleri ile sizleri bekliyor. Bunlar anlatılmaz ancak yaşanır. Sizde gelin Kapadokya'yı keşfedin Huzurun tadına varın.

Doğası tarihi ile tatil için adresiniz peribacaları diyarı Kapadokya olsun...

Son 3/5 yıl içerisinde memleketimiz Nevşehir ve çevre kazalarında güzel vakit geçirebilecek yeterince yerler açılmış olup bizlerin yıllık tatilini gönül rahatlığıyla memleketimizde geçirmemizi sağlıyor, bundan çok memnun kalarak bu yılda Hollandadan Rotterdam havalimanından Nevşehir havalimanına direk uçuşlar başlayınca bizde tatilimizi kendi memleketimize uçakla gelmekle karar kıldık. Nevşehirde araç kiralayarak geziyoruz Göreme, Zelve Ürgüp, ve bütün Kapadokyadaki gezilecek ve görülmesi gereken yerleri geziyoruz ve çok memnun kakıyoruz Bu durumdan önceleri sadece akraba ziyareti için geldiğimiz memleketimize artık bir nevi turist gibi gezip eğleniyor ve bir yılın yorgunluğunu atmaya çalışıyoruz. Benim gibi gurbetteki vatandaşlarımıza öneriyorum tatilinizi kendi memleketimizde yapın.

Dünyanın pek çok yerini gezdim. Kapadokya’nın bu büyülü sihrini hiçbir yerde görmedim. Güzel Atlar diyarında Güzel İnsanları içerisinde barındıran Nevşehir ve Kapadokya'dan tüm gurbetçilerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum.


 

Kısa Cevapla Kapadokya’ya Gitmek için İşte size 10 Neden...

1. UNESCO Miras listesinde olan Göreme Açık hava müzesi
2. Paşabağ, Rahipler Vadisi ve eşsiz kaya oteller
3. Nazlı nazlı akan Kızılırmak ve güzel Avanos 
4. Zamana tanıklık eden Uchisar kalesi ve yer altı şehirleri
5. Çanak çömlekleriyle yeraltı müzesiyle asma köprüsüyle Avanos ve Özkonak,

6. İnsan azmini ispatlayan Derinkuyu yer altı şehri
7. Güneş batarken Kızıl Vadi manzarası ve seyir terasları
8. Adına Türkü yakılan Ürgüp şehri ve renkli folklor
9. Üzüm bağlarıyla meşhur Güvercinlik vadisi ve ATV turları
10. Dünyada benzeri olmayan muhteşem balon turu, at safari