Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesince gerçekleştirilen 3. Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler sempozyumuna katılmak için ilimize gelen Nevşehirli değerli hemşehrimiz Dr. Nurcan Ateşok Deveci, FİB Haber Merkezini ziyaret etti. 

Tam bir Nevşehir sevdalısı olan Dr. Nurcan Ateşok Deveci FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'yı ziyaret ederek memleket üzerine koyu bir sohbet yaptılar.

Gurbette yaşayan Nevşehirlilerin sesi gözü kulağı olarak FİB Haber.Com ekibine teşekkürlerini ileten Deveci, Nevşehir hakkında tüm gelişmeleri www.fibhaber.com dan öğreniyoruz. Bu manada çok kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum dedi.

Bizde değerli hemşehrimiz Deveci'ye ziyareti için teşekkür ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. 



Nurcan Ateşok Deveci Kimdir?

Nevşehir Göre'li Tahir ile Gülüzar Ateşok'un kızı olarak, babamın memuriyeti dolayısıyla Burdur'da 1963 yılında dünyaya geldim. İlk ve ortaöğretimi İzmit, Siirt ve Ankara'da tamamladım. Gazi Üniversitesi İş Eğitimi Bölümünde Lisans, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Ölçme Değerlendirme Ana Bilim Dalında, Yüksek Lisans Eğitimini tamamlayıp, Doktora Derecemi, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme -Psikometri Ana Bilim Dalında aldım. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalında da doktora derslerini tamamladım. Türkiye Birincisi olarak Milli Eğitim Bakanlığında göreve başladım. Büyük kısmı Dünya Bankası destekli çok sayıda araştırma, inceleme çalışmalarında bulunup, yurtiçi ve yurtdışı kongrelere bildiri ile katılıp, çalıştay, kurs ve seminerlerde öğretim görevlisi olarak yer aldım. İlköğretim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğüm süresinde, İlk ve orta öğretime yönelik temel derslerde öğrenci, öğretmen ve çalışma katapları olmak üzere yaklaşık 70 kitabın öçlme ve değerlendirme bölümlerini yazıp, bakanlık politikalarına yön veren alıştırmalar yaptım. 2011 yılında Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup başkanı olarak atandım. Bu görevimde ülke genelinde ilk en büyük sınav organizasyonu ve uygulaması yürüttüm. Kıbrıs'ta ve TIKA ile Yemen'de Ulusal Sınav Merkezi kurma çalışmalarına katıldım. UNCEF ve Dünya Bankası ile bir çok projede görev aldım. Avrupa Birliği Ulusal Ajansında 10 yıl Comenious ve Erasmus projelerinde dış uzmanlık yaptım. Fatih Projesi Yürütme Kurulunda üyeliğinde bulundum. Yemen Hükümeti ile Türkiye arasında TIKA koordinatörlüğünde deneyim paylaşımları görüşmelerinde Yemen'de görev aldım. İki yıl IEA TIMMS ( Uluslararası Eğitim Araştırmaları, Matematik, ve Fen Çalışması Eğilimleri) de, Türkiye Ulusal Koordinatörü görevini yürütüp, 53. Genel Kurula (Tayland), Türkiye Ulusal Koordinatörü ve 8.-9. (Singapur, Hamburg) Ulusal Araştırma Koordinatörü olarak katıldım. OECD PISA (Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı - Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programına (Estonya), 33. Yönetim Kurulu Toplantısına, Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldım. Tasavvuf müziği ve sanat müziği dinlemeyi, kitap okumayı, yağlı boya resim yapmayı, doğada fotoğraf çekmeyi seviyorum. Evli ve bir evladım olup, iyi derecede İngilizce bilmekteyim.
KİŞİSEL BİLGİLER -      
Adı Soyadı: Nurcan Ateşok Deveci
ÇALIŞTIĞI KURUM Milli Eğitim Bakanlığı
ÖĞRENİM DURUMU -      
Lisans – 1985  G.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Eğitimi Bölümü İş Eğitimi A.B.D. -      
Yüksek Lisans – 1989  H.Ü.Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme A.B.D -       Doktora Programı 1996-1998 H.Ü. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme A.B.D (Tezsiz) -      
Doktora Derecesi – 2008 A.Ü- E.B.F  Ölçme – Değerlendirme ve  Psikometri A.B.D. -      
TEZ KONULARI -      
Y.LİSANAS   ‘Öğrencilerin Ortaokul Başarıları Lise Başarılarını Yorduyor Mu?’ -      
DOKTORA   ‘ UDS Sınavının Madde Yanlılığı Bakımından İncelenmesi’