Şarkılara söz olan ödüllü şiirleri ve romanlarıyla ülkemizin yetiştirdiği önemli şair ve yazarlarımızdan İlter Yeşilay Epsilon Yayınevinden çıkan  “AŞK VAZGEÇMEZ” isimli romanını okurlarının beğenisine sundu.
Yıllar önce yol güzergahından geçerken gördüğü Gülşehir’in hüzünlü ve güzel yüzüne hayran olan yazar, daha sonraları yazdığı romanda Gülşehir’de doğup büyüyen ve İstanbul’a Diş Hekimliği tahsili için giden bir genç kızın, Gülru’nun hikayesini anlatıyor. 
Gülru, bağlarından, peri bacalarından, sakin ve mütevazı ilçesinden ayrılıp İstanbul’un karmaşasında hayat mücadelesini sürdürürken, sırlarla dolu bir adamın peşinde gizemli bir aşkın içine çekilir. Ailesinden aldığı terbiye ve kararlı duruşuyla bütün zorlukların üstesinden gelirken, kendi fikir, duygu ve inançlarıyla bütün iç ve dış çatışmaları göğüslemeye çalışır. Onun hayalleri bütün insanlığı kucaklayacak kadar evrensel, bir üzüm tanesine sığacak kadar masalsıdır. Çünkü dünyanın harikalarının yer aldığı bir bölgede; Nevşehir’de dünyaya açılan gözlerinde taşıdığı tek güç, yüreğinde gittikçe büyüyen saf bir aşktır. Hayat ona adil davranacak mıdır? Çektiği acılar, korkular, verdiği emek ve mücadele ona mutluluğu getirecek midir? Yazar bunu şu cümleleriyle tanımlıyor:
“Seni kanatlandıran aşk, ya sırların karanlığına açılan derin bir kuyuysa? Kalbindeki en saf duygunun en acı gününün hatırası olacağını nerden bilebilirdin ki? Ölüm bu kadar yakınındayken…  Belki de aradığın her şey, doğduğun Gülşehirde’ ki bir üzüm salkımının rengiyle gelecektir sana…”
AŞK VAZGEÇMEZ  Romanının tanıtım ve imza günü  Gülşehir kültür, sanat ve tanıtım faaliyetleri kapsamında,  27. Eylül 2019 günü Gülşehir'in Çalışanlar mahallesinde bulunan tarihi Aziz Dimitrios Kilisesinde saat 13.30 da yapılacaktır.

Haber: Metin Yıldırım