Nevşehirli değerli hemşehrimiz, Șair-Yazar ve iş adamı rahmetli Yılmaz Şenkardeş'in cenazesinde okunmasını vasiyet ettiği son mektup ortaya çıktı.

İşte merhum Yılmaz Şenkardeş'in cenazesinde okunmak üzere avukat yiyenine bırakarak vasiyet ettiği o mektubu; 

ELVEDA

Beni bir damladan bütün canlılardan farklı nadidem diye var edip insan olarak yaratan Allah'ıma şükrederim. Bu dünyaya gelmeme vesile olan anne ve babama, aynı er suyundan ve aynı karını paylaştığım kardeşlerime, et ulayıp kattığım benden doğan çocuklarıma, onlardan doğan torunlarıma ve torunlarımdan doğacaklara, bağ bağlantım olan kısım akrabalarıma, eş dost Yaren arkadaş konu komşu mahalleli şehirli Türkiye'li ve dünyalı dinli dinsiz siyah beyaz sarı tenli yeryüzündeki bütün insanlığa beni tanımadığınıza üzgün değil, ben sizi tanıyamadım için üzgünüm diyorum. Bakın şimdi bir tabutta yatıyorum, ölmüşüm.

Ne olur sevenlerim ağlamasın. Nasıl ki güneş ay batar kaybolur da başka yerde yeniden doğarsa bende ölmekle Berzah aleminde yeniden doğuyorum. Ne acım var ne de sızım... Bir zamanlar sizlerle var idim şimdi ise yokum. Oysa sizler yaşıyor başucumda sıralanmış bana son görevi ifa ediyorsunuz. Bense Berzah ailemden âleminden sizleri görüyor duyuyor hepinize ve her şeye teşekkürler ediyorum. Bir zamanlar benim en büyük servetim olan koca dünyayı sizlere bırakıyorum. Ne olur ona iyi bakın...

Yazan : 12 Nisan 2006

Yılmaz Şenkardeş