Türkiye Ekranlarının sevilen yüzü ve müzik dünyasının ünlü sesi, Nevşehirli değerli hemşehrimiz sanatçı-sunucu Kürşat, Nevşehir'i tanıtmak üzere ilimize geldi.

Kanal 7'nin sevilen programlarından gündüz gece bu hafta Nevşehir'de çekimleri yapılıyor. Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılacağı programda Nevşehir yöresel kültürüne gelenek ve göreneklerine de yer veriliyor. Kürşat'ın sunumuyla çok neşeli bir şekilde geçen programda Nevşehir'in çeşitli bölgelerinde çekimler yapıldı. 


Kanal 7 televizyonunda yayınlanan “Gündüz Gece” adlı programı ile Nevşehir'in Göreme Beldesinde çekimlerde bulundu. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici'nin özel daveti üzerine ilimize gelen Nevşehirli Ünlü Halk Müziği sanatçısı Kürşat’ın yaptığı program öncesinde Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'i ziyaret ederek Göreme beldesi hakkında bilgiler aldılar. 

Kürşat ilk olarak ilimizde devam eden Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'i ziyaret etti. Burada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'le de bir süre görüşen Kürşat daha sonra Göreme'de ki Yöresel Yemek yarışmasından görüntüler alarak buradaki hanımlarla konuştu.

Ünlü Türkücü Kürşat'a, aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan Nevşehir İl kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ev sahipliği yapıyor.


Sempatik Türkücü Kürşat’ın kendine has sunumuyla ekrana gelen Gündüz Gece Anadolu topraklarının keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel yerlerini Kanal 7 izleyenleri için geziyor.  Farklı kültürler, yöresel türküler, Anadolu insanının samimi sohbetleri Gündüz Gece ile ekranları şenlendiriyor.
Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla ekrana gelen Gündüz Gece, Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyor. Doğudan Batıya yurdun her köşesinde yaşam süren Anadolu insanın kültür mirası, tarladaki çiftçinin hasadı, dünyaca ünlü Türk mutfağının yöresel lezzetleri Gündüz Gece ile izleyiciyle  buluşuyor. Ekran başındakilere oturdukları yerden Anadolu’yu gezme imkanı sunan Gündüz Gece köy meydanlarından keyifli sohbetlere, düğünlerden ilginç adetlere yer veriyor.
Bağ bozumundan buğday başağına, güneydoğudan yükselen uzun havalardan İç Anadolu bozlaklarına kadar, Anadolu’nun her rengi Gündüz Gece’de…
Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu, masallar ve efsanelerle harman olan program ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:40’da Kanal 7’de…