Türkiye'nin en çok izlenen yarışma programı Masterchef Türkiye 'EKİP KAPADOKYA'DA' 109. özel Bölümü bu akşam saat:20.00'den itibaren Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Devrent Vadisinden özel görüntülerle TV8 ekranlarında...

Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın şef olarak yer aldığı ve birbirinden yetenekli yarışmacıların katıldığı programda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer, Ürgüp Belediyesi Meclis Üyesi Halil Memiş, Turizmciler Murat Çoban ve Mehmet Dinler jüri olarak yer aldı.

Program çekimlerinde ayrıca değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya bölgenin eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra zengin mutfak kültürü ve yöresel yemeklerine yer verildi.

Masterchef Türkiye Nevşehir'de neler yaşanacak?
İç Anadolu Bölgesi'nin en gözde şehirlerinden biri olan Nevşehir'de Ürgüp ve Kapadokya'nın organik yapısı ekranlara taşınacak. Birbirinden ünlü jüri üyeleri ve renkli yarışmacılarıyla yine adından söz ettirecek olan Masterchef Türkiye'de şehrin yemekleri yapılacak ve dokunulmazlık oyunu oynanacak. 

Nevşehir meşhur yemekleri
Masterchef Türkiye denilince akla ilk gelen yemek oluyor. Nevşehir'de yayınlanacak bölümde izleyiciler şimdiden buranın lezzetlerini merak ederek araştırmaya başladı. Sofraları donatacak birçok tatla birlikte ekranlara neşe getirecek Masterchef'te yine binler ekran başına kilitlenecek. Nevşehir'in meşhur yemekleri aşağıda yer alıyor.

1- Testi Kebabı
2- Sofra Restorant 
3- Soğanlama
4- Ayva Dolması
5- Düğü Çorbası

6- Köftür 
7- Nevşehir Tavası
8- Haliçi Tavacı Mustafa
9- Sızgıt
10- Ağpakla 

Masterchef Türkiye, 'Ekip Kapadokya'da' fragmanını izleyebilirsiniz...

TV8'in heyecan dolu yemek yarışması Masterchef Türkiye 'EKİP KAPADOKYA'DA' 109. özel Bölüm fragmanı yayınlandı.

MasterChef, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi gören bir yemek yarışması olarak bu haftaki Kapadokya 109. özel bölümü ile Ürgüp'ten muhteşem görüntüler eşliğinde izleyicileri ekran başına kilitleyecek.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ün de Kapadokya Ürgüp özel bölümünde konuk olacakları Masterchef Türkiye 'EKİP KAPADOKYA'DA' 109. özel Bölümünün çekimleri Ürgüp’ün peribacalarıyla kaplı Devrent Vadisinde gerçekleştirildi. 

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, yarışma fragmanı görüntülerini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu;

Hazır mısın Türkiye?  Hazırmısın Nevşehir ? Hazırmısın Ürgüp? Hazırmısın Kapadokya?

#Tv8’in Reyting rekorları kıran programı Masterchef Türkiye‘in bu haftaki bölümü “Ben Olmam Gereken Yerdeyim” dedirten tarihi dokusu ve zengin gastronomisiyle Kapadokya'nın ta kendisi  #masalkentÜrgüp ‘te.Gülümseyen gözlerle gülümseyen yüz 28 Kasım Cumartesi Saat:20.00'de..."

Ürgüp’ten seçkin bir jürinin tadım masasında yer aldığı Masterchef programında yarışmacılar, Ürgüp’e özgü yemekler yaptı.

TV8 ekranlarında yayınlanmaya başladığı günden itibaren izleyicileri ekran başına kilitleyen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye’de her bölüm nefes kesiyor!

İşte MasterChef Türkiye’nin 24 Kasım 2020 tarihli 107. Bölümü. TV8'in heyecan dolu yemek yarışması MasterChef yeni sezonda da tüm hızıyla devam ediyor.

Dünyaca ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın karşısına çıkacak yarışmacılar, adeta ecel terleri döküyor.

Peki kendilerinden istenen yemekleri, servis edilebilir hale getirmek için tüm gayretlerini ortaya koyan yarışmacılardan hangileri geçer not alacak?