Mehmet Akif Ersoy'un en küçük kızı Suat Hanımın kızı olan Selma Ersoy Argon Ürgüp Türkan Diker İlkokulumun Müdürü Çağlar Rifat Bozkurt`un davetleriyle Ürgüp'te Çocuklar  Protokol Okul yöneticileri öğretmen ve ögrenciler ile bir araya getirdi.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMIR, AKPARTI,CHP,MHP Belediye Başkan Adayları ve parti Başkanları, okul Müdürleri, öğretmeler,Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri,veliler ve öğrencilerin katıldığı programa ilgi yoğundu.

Salonda yer bulamayan katılımcıların ayakta seyrettiği Söyleşi çok beğenildi.

Saygı Duruşu ve istiklal marşımızı Makbule Beşerin Sunumuyla Türkan diker öğrencilerinin orotorya ile istiklal marşını Sundular.Mehmet Boran beyin şiirleri sonrasi  Ersoy, gittiği her yerde dedesini anlattığını belirterek, "Dedem in sayesinde dinç kalıyorum, bana onun düşünceleri enerji veriyor. Hep onun yolundayım, izindeyim." dedi.

Ersoy, gittiği yerlerde dedesinin yaptıklarını konuşarak, onun yolunda gitmeyi, onun simgesi haline gelen "Asım" olabilmeyi gençlere  Çocuklara aşılamaya çalıştığını vurguladı.

Mehmet Akif'in yazdıklarının sanki bugünü anlattığına, geçmişte kalmadığına işaret eden Ersoy, "Mehmet Akif zamansız biridir, zamanın ötesinde düşüncelerle bu güne kadar ulaşmıştır." diye konuştu.

- "İnsanları ikna etmede çok başarılıdır" dedi. Ve dedesinin anılarını paylaşarak, Türkiyenin içinde bulunduğu durulardan gençlerin ders çıkartması gerektiğini ifade etti.

Program sonunda Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı Ersoy'a plaket ve çiçek takdim etti