Nevşehir Hüseyin Avni İncekara Fen Liseliler Derneği (NFLDER)  tarafından Ankara Hamamönü’nde düzenlenen iftar programına Ankara’da yaşayan Nevşehir Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi mezunları katıldı.

Eğitim vermeye başladığı günden bu yana  yetiştirdiği yüzlerce öğrencisini Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleştiren Nevşehir Fen Lisesinin mezunları arasında kuvvetli bir bağ oluşturmayı amaçlayan NFLDER, üyelerinin çoğunlukta olduğu Ankara’da ve Nevşehir’de etkinlikler yapmaya devam ediyor.
Derneğin 2017 yılının Aralık ayı sonlarında resmi olarak kurulduğunu belirten dernek başkanı Mustafa Alptekin Keleş, mezunlar arasında sağlam bir bağ olmasının önem arz ettiğini ve bunu sağlamak adına bu tarz etkinliklerin faydalı olduğunu söyledi.  
“ 1999 yılında ilk mezunlarını veren Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesinin bugüne kadar mezun ettiği yüzlerce öğrencisi bugün doktor, mühendis, avukat ve değişik alanlarda birçok mesleğin mensubu olarak görev yapıyorken bir kısmı da Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde eğitim öğretim hayatlarına devam ediyor. İletişimsizliğin büyük bir sorun olduğu günümüzde aynı ortak paydaya sahip bu insanları bir araya getirerek hem kendi aramızda sağlam bir iletişim kurmayı hem de bizden sonra gelen kardeşlerimize deneyimlerin aktarılarak yollarına ışık tutmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla fırsat buldukça mezunlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bugün de Ankara’daki mezunlarımızla buluştuğumuz bir iftar düzenledik. Bu programın organizasyonunda büyük emeği geçen yönetim kurulu üyelerim Mücahit Akçur ve Şükrü Taha Aksoy’a teşekkürlerimi sunuyorum. Birbirimizi tanımak, birbirimizle kaynaşmak ve bir gönül bağı oluşturmak adına etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra ilerleyen zamanlarda Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesinde ve liseden mezun olup üniversitede eğitim öğretime devam eden öğrencilere burs imkanı sağlayacağız. Aynı okulda aynı sıralardan geçtiğimiz bütün mezunlarımızı fen liseli olma bilincine sahip insanlar olarak yanımızda görmek istiyoruz ve bundan sonraki faaliyetlerimize katılmaya peşinen davet ediyoruz. ”