Siz hiç Nevşehir güveçte ağpakla (kurufasülye) yediniz mi? Nevşehir'in yöresel lezzetlerinden güveçte Ağpakla (Kuru fasülye) yiyebileceğiniz tek nokta Lüks İstanbul Aile Çorbacısı'nda bu muhteşem lezzeti sizleri buluşturmak için mutlaka bekliyoruz.

Nevşehir'in meşhur Ağpaklası yemeklerde çok lezzetli ve kolay pişimi ile ün yapmış yetiştirildiği Derinkuyu İlçesine özgü yöresel bir üründür. Adından da anlayabileceğiniz üzere kuru fasulyeler eskiden tandırda çömlek içinde yapılırdı. Yağsız dana eti özenle pişirilerek kuru fasulyeye eşlik eder. Bol tereyağlı ve bol sulu kuru fasulyenin yanına kokusu üstünde kuru soğan salatasıda söylenir.

Lezzeti ve doğallığıyla aranan bir ürün olan Derinkuyu patentli Kuru fasulyesi Nevşehir'in önde gelen işletmelerinden biri olan Lüks İstanbul Aile Çorbacısı'nda Güveçte hazırlanarak müşterilerinin hizmetine sunuluyor.

Tereyağı ve Dana eti ile harmanlanan Derinkuyu meşeyli kuru fasulyesi odun ateşinde taş fırında güveçle pişirildiği zaman öylesine bir lezzet alıyor ki yiyenler ertesi gün soluğu yine İstanbul Aile Çorbacısı'nda Murat Ustanın yeri olan bu lokantada alıyor.

Avanos Çömleği Ayrı Bir Tat Katıyor...

İşte Nevşehir'in meşhur yöresel lezzetlerinden güveçte ağpakla'nın yani Kuru fasulyenin tarladan sofraya uzanan lezzet yolculuğu...

 ''Lezzetin sırrı Istranca Avanos Çömleğinde saklı''
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye,
2 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Kaburga veya kemikli et,
Pul biber,
Tuz
Ya­pı­lı­şı:
Fa­sul­ye bir ten­ce­re­de ayık­la­dık­tan son­ra haş­la­nır. So­ğan yağ ile kav­ru­lur; sal­ça­sı ila­ve edi­lir. Top­rak­tan ya­pı­lan güveçe fa­sul­ye, so­ğan, et, tuz ve bi­ber ko­nur. Üze­ri­ne su­yu ila­ve edi­lir. Güveçin ağ­zı ka­pa­tı­larak Odun ateşinde taş fırında pişirilmeye bırakılır. Sonra çı­ka­rı­lır, ardından so­ğu­ma­ya bı­ra­kı­lır. Üze­ri­ne eri­til­miş te­re ya­ğı dö­kü­lür ve ser­vis ya­pı­lır.

Afiyet olsun...

Eee ne demişler Lüks İstanbul Aile Çorbacısı'nda pişer bize de düşer... 

İşte Nevşehir'de güveçte kuru fasulye yiyebileceğiniz tek nokta...

"Lüks İstanbul Aile Çorbacısı "

Tel: 0 384 215 0 444

ADRES: 2000 Evler mahallesi, Zübeyde hanım caddesi, MEDAŞ yanı No: 93 NEVŞEHİR 

7/24 Açığız...!

Tüm ızgara çeşitlerimiz ve pide çeşitlerimizle toplu yemeklerinizde ve özel günlerinizde hizmetinizdeyiz

200 kişilik salonumuz, 30 kişi kadromuzla hizmetinizdeyiz...