Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde yaşayan 1919 Doğumlu Hacı Halil İbrahim dedenin ölmeden önceki tek hayali ve arzusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek'ti. Bu hayalini 2013 yılında Nevşehir Milletvekillerinin girişimleriyle gerçekleştiren Nevşehirin asırlık çınarı Hacı Halil İbrahim Demir dedemiz şimdi 97 yaşında.

2013 yılında Nevşehir'li Dede nin Tek İsteğiydi, Dünya gözüyle görüp, o dönemin Başbakanı Erdoğan'a Sarılmak...

97 yaşına giren Hacı Halil İbrahim dede, 3 yıl önce hayatının en özel günü olarak gördüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la buluşmasını unutamıyor. 

Bu yaşıma geldim ben böyle bir lider görmedim diyen asırlık çınar, her gece Erdoğan için dua ettiğini söyledi .

Eşini uzun yıllar önce kaybeden, çocukları ve torunlarıyla birlikte çakıllı köyünde yaşayan 97 yaşındaki Hacı Halil İbrahim dede elinde tesbihi ile ülkemize, milletimize ve Recep Tayyip Erdoğan'a Teheccüde kalkıp gece gündüz dua ediyor.

97 yaşındaki Nevşehirli Hacı Halil İbrahim Dede, "Ben ona kıyamam. O tüm Türkiye'nin medarıdır. Allah ona uzun ömürler versin. Türkiye'nin Tayyip Erdoğan'a en az 10-15 sene ihtiyacı var. Türkiye anlarsa... Siz anlarsanız. Nerdeeen nere?" şeklinde konuştu.

Adnan Menderes'in ve Turgut Özal'ın nasıl siyasi komplolarla ortadan kaldırıldığını da anlatan Nevşehirli Hacı Halil İbrahim Dede, "Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı, Ecevit'i yediler. Erdoğan da boğazlarında kaldı. Şimdi Hepimiz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Cumhur Reisimiz Erdoğan'ı hedef gösterirlerken asıl hedef Türkiye. Ülkemizi de Erdoğan'ı da kimseye yedirmeyeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

İşte 97 yaşındaki asırlık çınarımız Hacı Halil İbrahim Dedenin Ülkemiz, Milletimiz ve Erdoğan'a Duası...

Şimdi evlatları ve 120 torunuyla birlikte Çakıllı köyünde yaşamını sürdüren asırlık dedemize Allah'tan hayırlı uzun ömürler diliyoruz.