Son zamanlarda ilimiz Nevşehir'de de görünen Sarı kız yada Sarı ömer adıyla bilinen etyiyen böcek ısırıldığında ne yapılmalıdır.
Öncelikle böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı zaman yapılacak ilk iş bir sağlık kuruluşuna gitmektir.

-Doktor ağrı için reçeteli bir ilaç verdiyse, reçete edilen şekilde alınması gerekir. Aksi takdirde kullanım yapıldığında kesinlikle tedavi düzene sokulmaz.
-Doktor antibiyotik reçete ederse, onları yönlendirildiği şekilde alınması uygun olacaktır. Bu ilaçlar iyi hissedilmeye başlandığında alınması bırakılmamalıdır. Tam antibiyotik tedavisi uygulaması yapılması belirtileri kısa sürede yok eder.
-Kaşıntıyı yatıştırmak ve şişmeyi azaltmak için difenhidramin veya loratadin gibi bir reçetesiz antihistamin alınır. Etiketteki tüm talimatları okuyarak uygulamak gerekir.
-Bir seferde 10 ile 20 dakika boyunca buz veya soğuk bir paket kullanımı ağrıyı, kaşıntıyı ve şişmeyi hafifletir. Buz ve cildin arasına ince bir bez ile koyulmalıdır. Buz bu soruna fayda sağlayan bir uygulamadır.
-Isırma kol ya da bacak bölgesindeyse ağrı oluşturabilir. Kalp seviyesinin üzerinde tutmaya çalışılması gerekir Bu şişliği azaltmaya yardımcı olacaktır.
-Doktor yaranını nasıl tedavi edileceğini söylemişse doktorun talimatlarına uymak önemlidir. Genelde bu konuda uzmanlar aşağıda bulunan detayların uygulanmasını ister.
-Isırma alanını günde 2 kez temiz su ile yıkanır. İyileşmeyi yavaşlatacak hidrojen peroksit veya alkol kullanmaktan kaçınılır. Isırma alanı vazelin ve ince yapılı bir bandaj gibi ince bir tabaka petrol jeli ile kaplanır