Nevşehir Semerkand Buhara Derneği tarafından muharrem ayı dolayısıyla NİSSARA AVM önünde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Nevşehir Semerkand Buhara Derneği gönüllüleri, Atatürk Bulvarı NİSSARA AVM önünde kurdukları stantta yoldan gelip geçen insanlara aşure ikramında bulundu.

Muharrem ayının Kuran-ı Kerimde, kıymet verilen dört aydan birisi olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Ahmet Fealan, Nevşehir Semerkand Buhara Derneği olarak her yıl muharrem ayında aşure dağıttıklarını söyledi.

Aşure günü ve aşure ikramının önemine işaret eden Feralan," Bir hadisi şerifte mealen Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur, buyrulmaktadır. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahu Teâlâ (c.c) birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazreti Adem'in A.S tövbesini, Hazreti Nuh'un A.S. tufandan kurtulması, Hazreti Yunus'un a.s balığın karnından çıkması, Hazreti İbrahim'in A.S ateşte yanmaması, Hazreti İdris'in a.s canlı olarak göğe çıkarılması, Hazreti Yakup'un A.S oğlu Hazreti Yusuf A.S. kavuşması, Hz Yusuf un a.s kuyudan çıkması, Hazreti Eyyup'una.s hastalıklardan kurtulması, Hazreti Musa'nın a.s kızıl denizi geçmesi, Hazreti İsa'nın a.s doğumu ve diri olarak göğe çıkarılması aşure günü gerçekleşmiştir. Aşure günü yapılması iyi olan ibadetler, oruç tutmak, sıla i rahim yapmak, sadaka vermek, çok selam vermek, insanları sevindirmek gibi güzel işleri düstur edinerek geleneksel olarak yapmakta olduğumuz aşure hayrını elhamdülillah bu senede gerçekleştirmekteyiz. Bu günümüzün ve tüm yılımızın hayırlar içerisinde geçmesini Cenab ı Ailah'dan cc niyaz ediyorum" dedi.

Semerkand Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından dağıtılan aşureden alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.