Ankara’ da düzenlenen STK’lar güç birliği toplantısına Nevşehir’i temsilen Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule ATLI katıldı. Sayın Cumhurbaşkanını ve Zeytin dalı Harekatını desteklemek amacıyla Türkiye’nin 81 ilinden gelen STK’larla birlikte toplanıldı.
Toplantıda şu konulara önem verildi; “Ankara’da düzenlenen Ülkemizin dört bir yanından gelen STK’lar Güç birliği platformuna güç ve destek veren tüm sivil toplumların katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya iştirak eden Sivil Toplum kuruluşları olarak Uluslar arası hukukun ön gördüğü Şekilde başlatılan “Zeytin Dalı Harekatına tam Destek verme konusundaki İnanç Ve kararlığımızı Türkiye’nin Başkentinden İlan ediyoruz. Tek Devlet tek vatan tek bayrak tek millet anlayışıyla; Devletimiz Milletimiz, hükümetimiz ve ordumuzla aynı safta azim ve kararlıkla duruşumuz tek bir terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar devam edecektir.
Yüce Türk Milletinin sahip olduğu milli ve manevi değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillerimize aktarılması hususunda üzerimize düşen görev sorumluluğumuzun gereği aksatılmadan milletimizin bütün fertlerini kucaklıyor, tasada ve sevinçte bir ve beraber olduğumuz şuurunun Çanakkale’de olduğu gibi “,Zeytin dalı “ harekâtında milletimiz tarafından büyük bir heyecanla yaşanmasını sevinç ve gururla karşılamaktayız. Dinimizin kutsal değerlerine, vatanımızın birlik ve beraberliğine karar verecek her türlü yıkıcı faaliyet ve eylemlerin karşısında olacağımızı teyitle ifade ediyoruz. Terörü besleyip tüm dünyanın ve mazlum milletlerin başına bela eden başta ABD olmak üzere tüm iştirakçi emperyalist güç küresel odaklarını kınıyoruz. Sivil toplum platformu olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız deyimiyle Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu “Beka sorunu “na asla kayıtsız ve duyarsız kalmadık ve kalmayacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin ve milletimizin emir ve direktifleri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir. Ülkemizin gelişmesi ve geliştirilmesine yönelik proje ve çalışmalar başta olmak üzere; Ahlaki çöküş, Yerli Üretim, Kadın ve Ailenin Korunması, Gençlerimizin her türlü yanlış inanç ve kültürel sapmalardan korunması, İşsizlik Milli ve manevi beraberliğimizi tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması, halkımızın ve sivil toplum üyelerinin eğitim ve bilgilendirilmesi gibi ortaya koyacağımız proje ve eylem planlarımız çerçevesinde, sonraki organizasyon ve faaliyetlerimizde planlı bir çalışma takvimi ile farklı bölge ve illerde sizlerle birlikte olma gayret ve kararlılığında olduğumuzu takdir, bilgi ve görüşlerinize arz ederiz.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen Sivil Toplum Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısı birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak kapanış konuşmalarıyla sona erdi.