Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için hayata geçirdiği en önemli tanıtım etkinliklerinden olan Büyükelçiler Buluşması'nı bu yıl Nevşehir Kapadokya'da düzenleyecek. Etkinliğe 76 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokrat katılması bekleniyor.

İtalya'dan Brezilya'ya, İsrail'den Malezya'ya birçok ülkenin büyükelçi ve temsilcisinin katılacağı organizasyonda TİM, Türkiye'nin ekonomiden siyasete güçlü imajının anlatılarak işbirliği fırsatlarının artırılmasının hedeflendiği etkinlik süresince ayrıca tarihi, kültürel ve turistik yöreler de ziyaret edilecek. 

TİM Başkanı İsmail Gülle'nin ev sahipliğinde ülkelerarası işbirliği fırsatlarının artırılması amacıyla bir forumun düzenleneceği etkinlikte, Uçhisar, Göreme açık hava müzesi, Paşabağı vadisi, Zelve, Kaymaklı, Perili ozanlar vadisi, gibi Nevşehir Kapadokya Bölgesinin tarihi-kültürel varlıklar ve turistik yöreler ziyaret edilecek.  

5. TİM Büyükelçiler Buluşması Kapadokya'da...

TİM Büyükelçiler buluşması 2018
Kapadokya
12-14 Ekim 2018 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), dış ticareti canlandırmak ve 2023'te 500 milyar ihracat hedefine ulaşmak için hayata geçirdiği en önemli tanıtım etkinliklerinden olan Büyükelçiler Buluşması'nı bu yıl Nevşehir'de düzenleyecek. İlki 2014 yılında Mardin, ikincisi Trabzon'da, üçüncüsü Çanakkale ve 4.sü ise geçtiğimiz yıl Gaziantep'te gerçekleştirilen etkinlik, 76 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokratın katılımıyla bu yıl 12-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Nevşehir Kapadokya Bölgesinde  gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dış ticaret hacminin yüzde 50'sini aşan ülkelerin temsilcileri TİM Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliğinde ağırlanacak.