Nevşehir'in Avanos ilçesinde gerçekleştirilen çekimlerde programda, Avanos Türküleri ve Selahattin Küçükdağ Eserleri ile Anadolu kültürünün müzikle birleşmesini anlatıyor. 
Programın yapımcılığını ve yönetmenliğini Sabiha Eşmedereli Savcı üstlenirken, birbirinden güzel türküleri ise TRT Ankara Radyosu Ses ve Saz Sanatçısı Ferhat Durmuş seslendirdi.
Programın yapımında görevli Erkan Altunsoy program ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ninniden Ağıta Anadolu’m isimli bir program hazırlıyoruz. TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü tarafından hazırlanıyor. TRT Avaz ekranlarında yayını gerçekleşen Program da, Anadolu kültürünün müzikle birleşmesi anlatılıyor. Ninniden ağıta derken, doğumdan ölüme kadar Anadolu insanının neşesini, kederini, üzüntüsünü, sevincini kısaca yaşadığı her şeyi müzikle nasıl ifade ettiğini anlatmaya çalışıyoruz, ekranlara getirmeye çalışıyoruz.
Programın içersinde ninni var, ağıt var, halkoyunu var, türkü var, askere uğurlama var, kına var, erkek kınası, gelin kınası, nişan kınası. Yani aklımıza gelebilecek Anadolu insanının yaşadığı her şeyi müzik ve oyunla, yani halk müziğine ve halk oyunlarına nasıl yansıttığını biz de anlatmaya ve ekranlara getirmeye çalışıyoruz.
Malum ki artık gelişen teknoloji hayatın daha hızlı akmasını sağlıyor. İnsanların belki birbirinden uzaklaşmasını sağlıyor ve gittiğimiz her yerde de görüyoruz ki, kültür de bir takım kaybolmalar söz konusu. Biz işte bu kaybolmalar tam anlamıyla gerçekleşmeden yakalamaya, anlatmaya ve yeni nesillere anlatmaya çalışıyoruz, amacımız bu” diye konuştu.
Programın Nevşehir Avanos bölümündeki çekiminde teknik ekipte ise, görüntü yönetmenliğinde Sezai Zabun ve Ömer Demirci, Ses’te Muharrem Harman, Işık’ta Murat Sipahi ve Ulaşım da da Hilmi Karaca yer aldı.