23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan 5. sınıf öğrencisi Fatma Özzengin, kendisinin Ürgüp'ün ilk Z Kütüphanesi olan Hacı Ahmet Toksöz Orta Okulunda eğitim gördüğü için şanslı olduğunu belirterek, Z kütüphanenin yapılmasında emeği olanları kutladı. Zenginleştirilmiş kütüphanenin İlçenin geneline yaygınlaştırılması için çalışma yapılmasını, Z kütüphanenin çalışmak için çok verimli bir ortam olduğunu kaydetti.

Kurum çalışanlarından kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Fatma Özzengin, İlçe genelindeki dolmuş duraklarında insanların boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmesi için duraklara mini kitaplıklar yerleştirilerek okuma konusunda örnek bir ilçe olan Ürgüp'te okuma oranına katkıda bulunulabileceğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, tüm çabanın bugünün küçükleri yarının büyükleri olan bugünkü ziyaretçileri gibi çocukların gelecekte böyle görevlere gelerek vatanına milletine faydalı bireyler olabilmeleri içindir. diyerek misafirlerinin çocuk bayramını tebrik etti. 

Ziyarete Hacı Ahmet Toksöz Ortaokulu Müdürü İbrahim Sıtkı Öztürk ve Türkçe Öğretmeni Mürvet Okçelik'te eşlik etti.