Türkiye’nin 1985 yılında devam eden İran – Irak savaşı sırasında Tahran’da çalışan 215 Japon’u kurtarmasını anlatan filmin çekimleri Nevşehir'de devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Kapucubaşı Mahallesinde çekimlerine başlanılan Yuvaya Dönüş’ adlı sinema filmi nedeniyle Mahalle adeta film setine döndü.

Bir Eve dönüş filmi konusunu anlatan ve Nevşehir merkez Kapucubaşı Mahallesinde devam eden çekimler mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu. Savaş sahnesi için yakılan ateş nedeniyle mahalle sakinleri film çekimlerini gerçek sanarak itfaiyeyi aradı. 

Set aralarında sohbet eden oyuncular, esprileriyle çevrelerindekileri kahkahaya boğdu. Filmin çekimleri Nevşehir'den sonra İstanbul ve Tokyo'da devam edecek.

Türk-Japon dostluğu Kapadokya'da çekilen bu filmle taçlandırılacak. Ve 2019 yılı Japonya'da 'Türkiye Yılı' olarak ilan edildi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen film konusunu gerçek hikayeden aldı. 1985 yılında Irak’ın Tahran’a hava saldırısı düzenleyeceğini açıklaması ve yabancıların şehri terk etmesi tavsiyesinde bulunması üzerine çoğu diplomat olan 215 Japon, dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı merhum Turgut Özal’ın talimatı doğrultusunda gönderilen THY’ye ait özel bir uçakla kurtarılarak Türkiye’ye getirilmişti.  215 Japon vatandaşının yaşadıkları macera filmin konusunu teşkil ediyor.

Filmin, 30 Nisan 2019'da gösterime girmesi bekleniyor.

''Yuvaya Dönüş' sinema filmi

Yönetmen: Hakan Kurşun
Oyuncular: Furkan Palalı, Burhan Öcal, Japon oyuncu Megumi Masaki ve  Ayten Uncuoğlu 
Tür : Dram - Ülke Türkiye

Filmin kısa konusu:

Yıl 1985... İran karışmış, ülkeler diplomatik misyonlarını ve vatandaşlarını tahliye ediyordu.

Japonya, Saddam'ın "vururuz" tehdidinden dolayı, Tahran’daki Nissan Fabrikası’nda çalışan ve ailelerinden oluşan 215 vatandaşını kurtaramıyordu.

Ta ki Türkiye devreye girene kadar.