Maziden Atînin Seçimi

Büyük hedeflerimiz, büyük hayallerimiz, büyük ideallerimiz var. En büyük gayretimiz de güçlü Türkiye. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz geleceğimizi tayin edeceğimiz hedeflerdir. Sultan Abdülhamid Han’ın yüz yıl önce izlediği politika ve aldığı tedbirler günümüz Türkiye’sine hem tecrübe kazandırıyor hem de bölgemizde söz sahibi olabilmemize de imkân veriyor.

24 Haziran 2018 seçimleri de bizim için bugünlerin seçimiymiş gibi olsa da güçlü Türkiye’nin önündeki yüz yıla yön vereceği, dolayısıyla maziden atinin seçimi olacaktır. Yakın coğrafyamızdan, uzak coğrafyamıza kadar çevremize baktığımızda hem terörle uğraşan, ekonomik tedbirler alan, istikrarlı büyümesini sağlayan hem de demokratik seçimini yapabilen hiçbir devlet yoktur. Zorlu süreçten geçtiğimiz bugünlerin başarısı liderine güvenen aziz milletimize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a aittir.

Türkiye’nin en önemli gücü nitelikli genç nüfusudur. Gençlerimizin mutlu, huzurlu, müreffeh yarınları için her bir vatandaşımıza ayrı ayrı görev düşüyor. Bu görevlerin başında yapılacak seçimlerde vatandaşlarımızın iradelerini katılımlarıyla sandığa yansıtmasıdır. Sandıklara giderek vatandaşlık görevimizi yerine getirmeliyiz. 16 yıldır istikrarlı siyasi ortamda yetişen gençlerimiz ‘Eski Türkiye’yi yaşamadıkları için bilmiyorlar. Yeni yönetim sistemiyle koalisyonlar, kirli pazarlıklar tarihe ilelebet gömülecek. Milletin iradesini doğrudan sandığa yansıtarak, liderini seçeceği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; milletimizin sistemidir. İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan kardeşlerimiz, gençlerimiz bir nevi geleceklerine de yön vereceklerdir.

15 Temmuz’da bayrağına, vatanına, devletine, milletine sahip çıkan kahraman milletimiz yüklendiği tüm sorumluluklarını en ulvi şekilde yerine getirmiştir. Büyük oyunu bozmak için oylarımızı kullanacağız. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ne ilk ne de son. Ekonomik operasyonlarla istikrarı bozmaya yönelik planlar yapanların oyunları da elbette boşa çıkacaktır. Türkiye, 81 milyon vatandaşıyla bir ve beraberdir. Bizim inancımızda ötekileştirme yoktur. Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Arabıyla, Sünnisiyle, Alevisiyle birlikte Türkiye’yiz. Bizlerin sevinci, düğünü, askeri, acısı, tatlısı birlik içerisinde yaşanır. Batı’daki gibi yalnızlaştırmaya dönük sosyal bir yaşam yoktur.

Yerli ve millî adaylarımızla yolumuza devam edeceğiz. 24 Haziran seçimleri şahsi ve menfi bir seçim değildir. Yüz yıl sonrasına planlar kuran şer odaklarının planlarını boşa çıkarak, hayallerine suya düşürecek bir seçimdir. Siyasi kumpaslar kuranlar, hülle yoluna başvuranlar, şer odaklarıyla kol kola yürüyenlerin takdiri milletimizin sinesindedir. Cumhur’un kararı başımızın tacıdır. Cumhur ittifakı ve milletin adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 24 Haziran 2018 tarihindeki seçimden Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle galip çıkacaktır.

Yeni dönemle Türkiye şahlanacak; erdem, irade ve cesaretle kutlu yürüyüş devam edecektir. Her zaman söylediğim gibi seçimin galibi aziz milletimiz olacaktır.

Metin SAKINÇ

Eğitimci-Yazar