Seri katil Atalay Filiz’in bir valiz daha satın aldığı bilgisine ulaşan polis, bu valize konserve yiyecekler doldurduğu ihtimali üzerinde duruyor.
Atalay Filiz’in yemek alışkanlığını inceleyen Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği polisleri, günde bir öğün yemek yediğini saptadılar.
Ankara ve İstanbul’da 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz’in yemek alışkanlığını inceleyen Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği polisleri, günde bir öğün yemek yediğini saptadılar.
Polis, Filiz’in, son kurbanı, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldürmeden önce, firarda işini kolaylaştıracağı için bu alışkanlığı kazandığı görüşünde. 
YEMEĞE MÜMKÜN OLDUĞUNCA PARA ÖDEMİYOR
Polisin elde ettiği bilgilere göre Filiz, iz bırakmamak ve kaçarken nakde ihtiyacı olacağından, yemeğe para ödememeye büyük özen gösteriyor. 
Ücretsiz yemek bulduğunda tıka basa yiyor, parasını verdiği zaman, öğün sayısı günde bire iniyor. Filiz, böylece, alışverişe çıkmadan uzun süre saklanabilecek.

Ankara'da işlediği çifte cinayetin ardından, 3 yıl boyunca 'Furkan Altın' kod adıyla saklandığı Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkçı'yı (40) öldürerek kayıplara karışan seri katil Atalay Filiz'in (30) yakalanması için emniyet birimlerinin çalışmaları devam ediyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü de zanlıyı yakalayabilmek için seferber oldu. Soruşturmayı yürüten 'Kurt' lakaplı İstanbul Cinayet Büro Amiri Oktay Kapsız, Cinayet Büro'da görevli 14 sivil polis ile olası bir operasyon ihtimaline karşın zanlının son görüldüğü İzmir'e gitmişti. Zanlının yurt dışına çıkmayı başaramadığı ve köşeye sıkıştırıldığı belirtilmişti.

5 GÜNDÜR SOKAKTA YOK

Polis, katil zanlısının çarşamba gününden itibaren sokağa çıkmadığını düşünüyor. Üst düzey polis yetkilileri, evlerini Atalay Filiz'e kiraya veren kişiler varsa mutlaka polise haber vermeleri gerektiğinin altını çiziyor. Soruşturma kapsamında Tuzla'dan büyük bir valiz ve bir çanta ile ayrılan zanlının kaçarken mini bir valiz daha satın aldığı tespit edildi. Sabah'ın haberine göre; emniyet birimleri, üç kişinin katil zanlısı olarak aranan seri katil Atalay Filiz'in bu valizlere konserve yiyecekler doldurduğu ihtimali üzerinde duruyor. Zanlı Atalay Filiz'e saklanacağı adres ve saklanma konusunda yardım eden kişi veya kişilerin bulunduğunun da değerlendirildiği belirtildi. Atalay Filiz'in arkadaşları ve günlük kiralık evler mercek altına alındı.