Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü toplu açılış için geleceği Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde, Nevşehir'den getirtilen 500 ton kalsit taşı ile 15 bin metrekarelik alana dev Türk bayrağı yapıldı.

Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayacak olan Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ziyaret öncesi Sorgun Belediyesi tarafından, Nevşehir'den getirtilen 500 ton kalsit taşı ile, Üçtepeler Mevkii eteklerindeki arazi üzerine , kilometrelerce arazi üzerinden bile görülebilecek dev Türk Bayrağı yapıldı.

Toplu açılış törenleri için ilk defa Sorgun'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamaktan büyük şeref duyacaklarını söyleyen AK Parti Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, "Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde ağırlamak istiyoruz. Cuma namazını Sorgun'da kılacak. Ardından Belediyemizde bir brifing vereceğiz. Daha sonra Belediye Meydanında halka hitap edecek." dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, kalsit taşı ile yapılan dev Türk bayrağı ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Birlik ve beraberliğimiz simgesi olan ay yıldız Türk Bayrağımızı Sorgun'un en güzel görünen yerine yapmayı düşündük. Nevşehir'den getirdiğimiz 500 ton kalsit taşı ile dev ay yıldız Türk Bayrağımız yaptık. 15 bin metre kare üzerine yaptık. Hilal'in altı ile üstü arasındaki mesafe 100 metre oldu. Bu taşın en büyük özelliği yağmur yağdığı zaman taş daha çok parlıyor. Hiçbir zaman özelliğini kaybetmiyor. Şuanda Türkiye'nin en büyük ay yıldız Türk Bayraklarından biri oldu."