Diriliş Ertuğrul bugün TRT 1'de başlıyor ... TRT1'de yeni başlayacak ve aksiyon sahneleriyle adından sıkça söz ettirecek olan Diriliş Ertuğrul Gazi dizisi 10 Aralık çarşamba günü 1. bölümüyle ekranlardaki yerini alacak. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu anlatan dizide Ertuğrul Bey’i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. İşte dizi özeti ve yeni bölüm fragmanı...



TRT 1’in yeni dizisi Diriliş “Ertuğrul” için nefesler tutuldu. Bu akşam ilk bölümü ile ekrana gelecek olan dizinin tanıtımları sosyal medya üzerinde yüz binlerce tıklandı Haydi sende izle

Sevilen oyuncu Engin Altan Düzyatan röportaj verdiği Arap kanalına samimi açıklamalarda bulundu.

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, ömrün, aşk aramakla ve doğru insanı bulmakla geçtiğini ifade ederken, kadın hayranlarının kendisini beğenmesi ile ilgili, "Normal standartların üstündeyim galiba. 'Çok yakışıklıyım' diyerek uyanmıyorum. Ama böyle hissedilmesi veya bunun söylenmesi hoşuma gidiyor" dedi.

“BİZİM DÖNEMİMİZDE SEVGİYİ GÖSTERMEK RAHAT”
Düzyatan, o dönem ile bugünkü yaşam arasında çok büyük fark olduğunu ifade ederken bir soru üzerine, "Bizim dönemimizde sevgiyi göstermek daha bir rahatmış. Sevgimizi göstermeyi bir şekilde önemli buluyor ve bunu göstermeyi tercih ediyoruz. Kadınlar da bunu bekliyorlar. Ama o dönemde kadınların sevgilerini gösterme şekilleri bizimkinden bir hayli farklı. Her şeyden önce bir hayli sakin çok daha mesafeli çok daha birbirine gözlerle hitap edilen şeyler var" diye konuştu.  Engin Altan Düzyatan, aşkın insanı yaşama bağladığını, ömrün, aşk aramakla ve doğru insanı bulmakla geçtiğini ifade ederken, “Eğer bulduysanız ve o aşkın içindeyseniz hayat sizin için bir şekilde rahatlıyor. İşinize ve diğer yaşamınıza konsantre olacak alanınız oluyor. Bulamadıysanız ömrünüz o aşkı aramakla geçiyor. Bir şekilde konsantrasyonunuz hep dağınık oluyor" dedi.

 

Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler dizinin kadrosunda yer alıyor.

Türk Sinemasının efsane isimleri Serdar Gökhan ve Hülya Darcan, önümüzdeki günlerde TRT1 ekranlarında başlayacak olan Diriliş-Ertuğrul dizisi için bir araya geldiler. Yıllarca sayısız sinema  filmi ve dizide rol alan ikili, ilk kez bir projede beraber rol alıyorlar.  Yıllardır obası Kayı’ya yurt arayan Süleyman Şah olarak izleyeceğimiz Serdar Gökhan’a, Hülya Darcan, Kayı’yı bir arada tutan maya olan eşi Hayme Ana rolünde eşlik ediyor. Oğulları arasındaki en büyük denge unsuru olacak olan ikili, dizi için uzun süredir hazırlanıyor.

Çekimlerin yapıldığı Beykoz Kundura Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ,  projeye yaklaşık 10 ay önce başladıklarını söyledi. 
Bozdağ, "Yola çıkarken bir sorumuz vardı tarihe. 1071'de Anadolu'ya Türkler geliyor, ardından 1096'da Haçlı seferleri başlıyor ve 1243 Kösedağ savaşıyla da Moğollar Anadolu'da bir hâkimiyet mücadelesine başlıyor. Bu 3 emperyal kuvvetin Anadolu'da vermiş olduğu hâkimiyet mücadelesinde neden Haçlılar ve Moğollar değil de Türkler galip geliyor ve dünyaya tarihin en ihtişamlı medeniyetlerinden biri olan Osmanlı medeniyetini armağan ettik?" dedi.

DİRİLİŞ 1. BÖLÜM FRAGMANI - 10 ARALIK ÇARŞAMBA

 

Ertuğrul Gazi'nin, bu hikâyenin başlangıç noktasını oluşturduğunu aktaran Bozdağ, "Tarihin seyrini değiştiren bir avuç kahraman adamın hikayesini izleyicilerle buluşturmaya karar verdik" diye konuştu.

Dizi için yaklaşık 40 bin metrekarelik plato kurulduğunu vurgulayan Bozdağ, çekimlerde kullanılmak üzere 45 çadır yapıldığını kaydetti. Sadece Süleyman Şah'ın çadırının 600 metrekare olduğunu, 6 bin metrekarelik kapalı alanda Halep Sarayı'nın inşa edildiğini anlatan Bozdağ, 5 bin metrekarelik kapalı alanda da tapınakçılar için bir alan oluşturulduğunu söyledi.

Kaynak: Hürriyet