Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin “Kardeş Cemiyet” protokolü imzalamasının ardından Gebze Belediyesi ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Nevşehir Gazeteciler Cemiyetine destek sağladı.
5 adet bilgisayar, 1 adet LCD televizyon, 1 adet projeksiyon cihazı ve bir adet yazıcıdan oluşan ekipman desteği Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Çalışkan ve Nevşehir´de görev yapan gazetecilerin katıldığı törenle Nevşehir Gazeteciler Cemiyetine teslim edildi.
Törende konuşan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, 2016 yılında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ile ‘Kardeş Cemiyet´ protokolü imzaladıklarını belirterek, iki cemiyet arasında sürekli fikir alışverişi olduğunu ve bunun kendilerini daha güçlü kıldığını söyledi.
Ekici, “Cemiyet binamız Belediye Başkanımız Hasan Ünver tarafından tahsis edildikten sonra biz daha aktif hale getirmenin çabası içerisinde olduk. Bu konuda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Çetin Gürol bize destek olabileceğini söyledi. Gebze Belediye Başkanımız Adnan Köşker de bize destek olacağını söyleyerek yüreğini açtı. Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Nevşehir´de olmaktan mutlu olduklarını kaydeden Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol da “Nevşehir´e her geldiğimizde samimi dostlar edindik. Bu bizi çok mutlu etti” dedi.
Kocaeli´de Türkiye´ye örnek olan Medya Evi projesini gerçekleştirdiklerini kaydeden Gürol, “Kentimizde iki ilçemizde medya evi var. Meslektaşlarımız oralarda anlık haberlerini gazetelerine ulaştırıyor. Bu manada Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak, Türkiye´nin sanayi kendi olarak buralara da el uzatmak zorunda olduğumuzu düşündük ve belediye başkanlarımıza güvenerek bu tür çalışmalara başladık. Belediye başkanlarımızla Türkiye´ye örnek olacak şekilde uyum içerisinde hareket ediyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker´e gazetecilere verdiği destek için teşekkür eden Gürol, “Belediye Başkanımız Adnan Köşker hem Nevşehir´de bulunan Medya Evi´ne malzeme destek sağladı, hem de kendisi de Nevşehirli olduğu için Kocaeli´deki meslektaşlarımızı Nevşehir´de ağırlamayı amaçladığımız bir çalışmanın içerisinde. Yakın bir zamanda da meslektaşlarımızı buraya getireceğiz” dedi.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de belediye başkanlarının vatandaşı mutlu etmek zorunda olduğunu belirterek, her kesimle uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.
Köşker, “Basın da bizler için önemli bir kuruluş. Yapmış olduğumuz çalışmaların anlatılmasında, olumsuzlukların bize yansıtılmasına etik çerçeve içerisinde basın her zaman desteklediğimiz bir organ. Gebze´de tüm gazetecileri bir yere topladık. Çok güzel çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.
Köşker, konuşmasına şöyle devam etti: “Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin bir takım eksikleri olduğunu Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Çetin Gürol bize iletince biz de yerine getireceğimizi söyledik. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver´in tahsis ettiği alana Nevşehirli olarak bizim de katkımız olsun istedik. Nevşehir´deki gazetecilere destek olmak bizi sevindirdi. Buraya hizmet etmek beni çok mutlu etti. Babalarımız hizmet edemedi belki ama bizlere hizmet etmek nasip oldu. Bu da bizi çok sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Gebze Belediye Başkanı Köşker ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gürol´a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.