Piyasanın iki devi olan Facebook ve Google soruların öznesi durumunda.

 

Şimdi Google veya Facebook Reklamı iyidir, kötüdür demek oldukça mantıksız bir açıklama olur.

 

Neye göre, kime göre iyi diye bir yaklaşım en doğru yaklaşımdır.

 

Eğer siz Canon’un filanca model bir fotoğraf makinasını reklam verecekseniz en ideal reklam Google Reklamlarıdır. Çünkü alma potansiyeli olan kişiler %99 Google’dan arama gerçekleştirebilir. Fakat siz ilgi alanlarında fotoğrafçılık hedeflediğiniz bir reklam oluştursanız. Çok ciddi bir kitleye reklam çıkaramazsınız. Eğer genel Facebook reklamı yayınlasanız çok tık alabilirsiniz. Bu da size zarar verebilir.

 

Facebook’ta verilebilecek en güzel reklam hediye tarzındaki ürünler olabilir. Mesela İlişkisi olan, Nişanlı veya Evli kişilere ve cinsiyete, yaşa göre filtreli reklam çıkarabilirsiniz. Sonuçta ilginç bir hediye olsun elinizde. Piyasada hiç olmasın. Siz o ürünü Google Reklamı verseniz nasıl çıkaracaksınız ? İnsanlar google da ne aratacak ? Ama Facebook’ta yukarıdaki mantıkta bir filtreleme ile reklam çıkarsanız daha iyi dönüş alınacaktır.

 

Facebook ve Google reklamlarını sürekli kullanan biri olarak tecrübelerimi paylaştım. Soruları olan arkadaşlar varsa konuya cevap verebilirler. Ben de en kısa sürede cevaplamaya çalışırım.

Kaynak:Cihan Blog