Dünyaca ünlü arama motoru Google Türkiye, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri, kendi 'Doodle' tasarımlarını sergileyecekleri Milli Eğitim Bakanlığı MEB destekli Google Doodle yarışmasına davet ediyor. Google ayrıca tasarlanan logoda, gizemli gezegen olarak da anılan Kapadokya'daki Peribacaları gibi Türkiye´nin Harikalarını yansıtılabileceği bilgisini verdi. ...

 

Google Türkiye, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri, kendi 'Doodle' tasarımlarını sergileyecekleri Milli Eğitim Bakanlığı MEB destekli Google Doodle yarışmasına davet ediyor.

 

Dünya tarihine mal olmuş kişilerin doğum günlerini, ülkelerin festival ve bayramlarını kutlamak amacıyla Google, anasayfasında Doodle adı verilen özel logolar kullanıyor.

 

Bu yılın teması "Türkiye'nin Harikaları" olarak belirleyen Google Türkiye, Türkiye'nin benzersiz doğal güzelliklerini anlatan veya tarihi ve turistik yerlerini konu alan Doodle'larını Google'la paylaşmalarını istediklerini açıkladı. Google ayrıca tasarlanan logoda, gizemli gezegen olarak da anılan Nevşehir Kapadokya'daki Peribacaları, bilim ve kültür merkezi Hasankeyf, akustiği hala bir sır olan Aspendos Antik Tiyatrosu ya da Mimar Sinan'ın 7 senede tamamladığı Süleymaniye Camisi gibi Türkiye´nin Harikalarını yansıtılabileceği bilgisini verdi. Birinci seçilen Doodle tasarımı, Google Türkiye ana sayfasında bir gün boyunca Google logosu olarak yayınlanacak ve milyonlarca kişi tarafından görüntülenecek. Öğrenciler için 10 bin TL tutarında burs, okulları için 15 bin TL değerinde aynî teknoloji yardımı ve ilk 10 finalist öğrenci ve öğretmenlerine Nexus 7 tablet ödülü verilecek. Google Türkiye, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri, kendi 'Doodle' tasarımlarını sergileyecekleri Milli Eğitim Bakanlığı MEB destekli Google Doodle yarışmasına davet ediyor. Dünya tarihine mal olmuş kişilerin doğum günlerini, ülkelerin festival ve bayramlarını kutlamak amacıyla Google, anasayfasında Doodle adı verilen özel logolar kullanıyor. Bu yılın teması "Türkiye'nin Harikaları" olarak belirleyen Google Türkiye, Türkiye'nin benzersiz doğal güzelliklerini anlatan veya tarihi ve turistik yerlerini konu alan Doodle'larını Google'la paylaşmalarını istediklerini açıkladı.