Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi olarak çekilen “Hititya: Madalyonun Sırrı” dün akşam Ankara Kentpark’ta gerçekleşti. Emir Berke Zincidi, Egemen Zincidi, Nehir Çağla, Gürkan Uygun ve Ebru Cündübeyoğlu’nun rol aldığı filmin galasına İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak katıldı.

 

Filmi protokol koltuğunda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak ile beraber izleyen İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, “Filmi beğendim, güzel ve sürükleyici olmuş” dedi.

 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise, filmin Kapadokya’da çekilmesinin çok isabetli olduğunu söyledi. Cingil, “Kapadokya ve Göreme yıllardan beri filmlerin doğal platosudur. Böyle bir çocuk filminin bölgemizde çekilmesi ise bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklarımıza Kapadokya’yı tanıtmaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yönetmenliğini Ulaş Şimşek ve Cengiz Deveci’nin yaptığı filmin senaristi ise Thomas Brückner. Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filminin konusu ise şöyle: ‘Alaz, Yaman ve Nehir meraklı ve bir o kadarda maceracı 3 kardeştir. Bu üç kardeşin babası bilim adamı ve arkeologdur. Anneleri ise özel bir güce sahiptir. Anneleri bir gün paralel evrende yaşayan kötülükler efendisi Zabab tarafından kaçırılır. 3 kardeş annelerini özlemeye ve merak etmeye başlarlar. Babasının kitapları arasından buldukları 3 kardeşi temsil eden fresk resmi dikkatlerini çeker. Bunun üzerine bu meraklı 3 kardeş bir gün gizli bir keşif yaparak paralel evrende yer alan Hititya medeniyetine giderler. Hititya medeniyetindeki serüvenleri başlar. Amaçları kötülüklerin efendisi Zabab tarafından kaçırılan annelerine kavuşmak için kötülükler diyarının efendisiyle savaşmaktır.’

 

Heyecan ve aksiyonun bir arada yaşandığı filmde eğlenceli sahneler de dikkat çekiyor.

 

5 milyon dolarlık bütçeyle çekimleri yapılan  “Hititya: Madalyonun Sırrı”, Almanya, Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde de beyaz perdeye girecek.