Büro Memur-Sen Nevşehir Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, “Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavlarının, her ilde ayrı ayrı yapılmasını ve hatta gerekirse ertelenmesi gerektiğini” söyledi.

“Adalet Bakanlığı personeline yönelik görevde yükselme sınavının 5 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da yapılacağı duyuruldu. Sınav için hazırlanan personel, coronavirüs endişesi taşımaktadır. Her sınavda Ankara’da ter döken Adalet Bakanlığı personeli, 5 Eylül’deki sınava hastalık riskinden uzak şekilde kendi illerinde girmeyi istemektedir.” diyen Mehmet KAHRAMAN yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye’nin her ilinden gelecek adaylar; araçlarda, salonlarda, otellerde hastalık riskiyle karşı karşıya kalacaklardır. Bu alanlarda maske, mesafe ve hijyen konusunda hassasiyetin azalacağını, yeterince sağlıklı ortam olamayacağını ve hastalık kapma riskinin azami düzeyde olacağını düşünmektedir.”

“Hal böyle iken, Adalet Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle yapılan sınavların merkezi sistemle Ankara’da değil de, her ilde yapılmasının daha uygun olacağını düşünmekteyiz. Bu düzenin sağlanması söz konusu oluncaya kadar da, sınavın ileri bir tarihe ertelenmesi düşünülebilir.”

“Sınavların her ilde yapılabilmesi için devletimizin ve Bakanlıklarımızın gücü ve yeteneği mevcuttur. Hastalık riskini azaltmak ve hatta önlemek adına Adalet Bakanlığımızdan böyle bir talebimiz vardır. Lütfen, personelimizi bu riskten koruyalım.”

“İllerde yapılacak sınav sayesinde, yol ve konaklama giderlerinden de personelin menfaati olacağı bir gerçektir.”

“Özetle: Dünyada ve ülkemizde binlerce ölüme neden olan Coronavirüs riskini en aza indirebilmek adına Adalet Bakanlığı Görevde yükselme sınavı her ilde yapılabilir hale getirilmeli, gerekirse bu duruma elverişli ileri bir tarihe ertelenmelidir.”