İsmimiz kullanılarak yapılan photoshop'lu yalan paylaşımlara dikkat... Bugün güne Photoshop ile manipüle edilmiş bir sözde haberle karşılaştık. Çok sayıda okuyucumuz sosyal paylaşım sitelerinde gördüğü bu paylaşımın doğruluğunu öğrenmek için gazetemizi aradılar. Elbette bizde gördüğümüzde çok şaşırdık. Zira bizim böyle bir haberimiz yoktu. Nasıl bir akıl cesaret ve düşünceyle böylesi bir yalana ihtiyaç duyulur inanın bizde anlamış değiliz.

Tamamen amatörce hazırlanmış ve tamamı yalandan ibaret bu paylaşım, aslında değerli okuyucularımızıda hiç inandırmamışlar zira, sitemiz üzerinde yaptıkları küçük bir araştırmada böyle bir haberin olmadığı apaçık görülebilir.

Kötü niyetlerinize bizi sakın alet etmeyin! 

31 Mart 2019 seçimlerine doğru adaylık belirleme sürecinde siyaset sahnesi iyice ısınırken Nevşehirli bir vatandaşımız AK Parti Kalaba Belediye Başkan Aday adayları ile ilgili haberimizi photoshopla yeniden kendince düzenleyip manipüle halini yayınlayarak sosyal medya hesabından paylaşarak algı operasyonu yapmış.
Yani, Haber metin ve fotoğraflarımız manipüle edilerek bir propaganda aracı olarak kullanıldığına şahit olduk. Aslında denilebilecek fazla bir şey yok...Amacı uğruna herşeyi mübah sayanları bu arenada her dönem maalesef görmekteyiz. Bu yaşanılan durum ne ilk nede son olacak.

FİB Haber Yönetimi olarak, Bizim değerli okuyucularımızdan isteğimiz; Nevşehir'in en çok okunarak takip edilen www.fibhaber.com sitesine bizzat girerek okuduklarınızdan emin olunuz. Sitemiz ile ilgili çeşitli mecralarda paylaşılan her resim, yazı, türü fotoğraf ve metinlere güvenmeyiniz.

İşte ismimizin kullanıldığı photoshopta amatörce tezgahlanan o yalan haber; Sadece sitemizde okuduklarınıza inanın bu tür paylaşımlarla algı oluşturulan paylaşımlara ise "Sakın İnanmayın!"