Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti (KAPİMED) ile Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) tarihi bir karar alarak Nevşehir basınının sorunlarını çözmek için güç birliği yaparak birleşti. KAPİMED yönetimi ve üyeleri derneklerini feshederek Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne katıldı. Birleşme kararında birden fazla cemiyetin bulunmasının birbirinin gücünü kırması gerçeği etkili oldu. İlde tek cemiyetin olması yolunda atılan bu dev adım sonrasında daha güçlü bir yapının ortaya çıkmasıyla gerek basın mensuplarına, gerekse ile daha iyi hizmet imkânı doğacak.
Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti ile Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti (KAPİMED) yönetim kurulu üyeleri buluşarak birleşme kararı aldı. Bunun üzerine KAPİMED derneği kapatıldı. Yapılan Genel Kurul sonrasında da KAPİMED üyeleri, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne resmen katılmış oldu. KAPİMED üyeleri arasında Cemiyete katılanlardan bazılarını ise Nevşehir İHA Temsilcisi Coşkun Sağlamdin, Lale Haber’den Can Taşkın, Ajans50’den İsa Saatçioğlu sıralayabiliriz.
Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti, tüm basın çalışanlarının daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 3 yıldan bu yana sadece basın mensuplarının sorunları ve çözüm yolları için çaba gösterdi. Bu süre içerisinde tarihinde çözülemeyen sorunlar olarak kalan sarı basın kartı sahibi basın mensuplarını toplu taşım araçlarından ve otoparklardan ücretsiz olarak yararlanmasını sağladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile 24 Temmuz Basın Bayramını unutmadı, her iki özel günde de kurulduğu günden bu yana düzenlediği etkinliklerle basın mensuplarının birkaç gün bile olsa eşleri ve çocukları ile birlikte stres atma, kaynaşmalarını sağlamaya çalıştı. Basın mensuplarının acılı, sevinçli her anında yanında oldu. Sadece basın mensuplarının sorun, sıkıntı ve dertlerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalıştı. Kesinlikle zorlaştırıcı değil, hep kolaylaştırıcı oldu. Sorunları çözücü pozisyon aldı. Bunun sonucunda da faal olarak görev yapan basın mensuplarının tamamına yakını Cemiyetimiz üyesi oldu.
Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, KAPİMED üyelerini cemiyetlerinde görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
BİRLİKTE HAYIR VARDIR
Nevşehir’de etkin bir basın için cemiyetlerin birleşmesi gerektiğini belirten Koca, "Nevşehir’de üç cemiyet vardı. Bunlar haliyle birbirlerinin gücünü kırmış oluyor. Her zaman birlikte hayır vardır. Şu anda iki cemiyetimiz kaldı. İki cemiyetin birleşmesiyle oluşan yeni yapının daha kuvvetli bir temsil yeteneği kazandı. Dolayısıyla, basın mensuplarına ve ilimize daha iyi hizmet eden bir güçlü bir yapı oluşturduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.
Gazeteciliğin daha saygın bir hal alması için cemiyetlere büyük görev düştüğünü kaydeden Koca, oluşturdukları güçlü yönetimle bunu sağlamayı hedeflediklerini de söyledi.
 Faal çalışan basın mensuplarının adresi olduk
Yaptıkları Genel Kurula aralarına yeni katılan değerli basın mensupları ile daha da güçlenerek girmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Koca, “ Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ni tüm basın çalışanlarının daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlamak için çalışmak üzere 2010 yılı Şubat ayında arkadaşlarımızla birlikte kurduk. Bu zaman zarfında basın organlarının gelişmesi ve sorunlarının çözümü yanında çalışanlarının da her türlü dert, sıkıntı, sevinç ve üzüntülerinde yanlarında bulunduk. Önemli günlerimizde zor şartlar altında kamu görevi olan halkın tarafsız ve objektif bilgilendirilmesi görevini yerine getiren arkadaşlarımıza birkaç gün bile olsa eşleri ve çocukları ile birlikte stres atma, kaynaşmalarını sağlamak üzere etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz etkinlikten bütün katılanların mutlu olduklarını ifade etmelerine de çok sevindim. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Aramıza yeri katılan KAPİMED üyelerinin hepsine hoş geldiniz diyorum. Yani iki cemiyetin birleşmesi yönetime de yansımıştır. İnşallah yenilenen yönetimimiz ve yeni katılan üyelerimizle birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.