Nevşehir İHH Arama-Kurtarma ve Acil Yardım Birimi ekipleri, yabani hayvanların aç kalmaması için çeşitli noktalara yem bıraktı.
İl genelindeki yoğun kar yağışı nedeniyle çeşitli noktalara yiyecek ve yem bırakan İHH ekiplerine Nevşehir Belediyesi çalışanları da eşlik etti.
İHH Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Hüseyin Çakır, yaptığı açıklamada, soğuk ve yağışlı kış mevsimi şartları gereği, doğal alanlarının beyaz örtüyle kaplandığını, bu durumda yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani hayvanlara yiyecek bırakıldığını belirtti.
Çakır, “İHH ekipleri olarak il genelinde yabani yaşamın sürdüğü bazı noktalara yiyecekler bıraktık. Bu çalışma, aç kalan yabani hayvanların beslenmelerini ve dolayısıyla yakın köylere inerek buradaki can ve mal güvenliğine zarar vermelerini de önlemiş oluyor. Osmanlı devleti döneminde bazı vakıfların, bu işi gönüllü olarak sürdürerek doğaya çeşitli yiyecekler bıraktığını biliyoruz, biz de günümüzde bu güzel geleneği sürdürüyoruz” dedi.
Nevşehir İHH Hanım Kolları ekipleri de ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, gıda, odun ve kömür dağıtımı gerçekleştirdi.
Nevşehir İHH ekipleri, gönüllü olarak çalışarak hayırseverlerin yardımlarını kar kış, gece gündüz demeden yardıma muhtaç kişilere ulaştırmaya devam ediyor.