Nevşehir'de Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde içerisinde giyecek, battaniye ve temel gıda maddelerinin bulunduğu 9 tır dualar eşliğinde Elazığ’a gönderildi.

Nevşehir Belediyesi’ne hayırsever vatandaşlar ve iş adamları tarafından getirilen su, süt, battaniye, ısıtıcı, kuru bakliyat ve çocuk kıyafetinden oluşan yardım tırlarının hareketi öncesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Kısa süre içinde 9 tır hazır hale geldi ve Elazığ için yola çıktı.

10 ton patates

5000 koli su

7000 adet battaniye

5000 paket kuru bakliyat

6000 paket süt

TEŞEKKÜRLER NEVŞEHİR

Yaralarımızı hep birlikte saracağız.

İşte o anlara ait görüntüleri izlemek için TIKLAYINIZ!

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Belediye Başkan Yardımcıları Ersan Erkut, Bektaş Demir ve Mustafa Alevli, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, hayırsever iş insanları ve vatandaşların katıldığı törende Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından dua edildi.

Yapılan duanın ardından 9 tır Nevşehir Belediyesi önünden Elazığ’a uğurlandı. Gönderilen yardım malzemeleri burada depremzedelere ulaştırılmak üzere Elazığ Belediyesi yetkililerine teslim edilecek.

Belediye binasının önünde konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Hayırsever ve kadirşinas Nevşehirli hemşerilerimiz Nevşehir Belediyemizin yardım seferberliğine tüm imkanlarıyla destek oldular ve yardım tırlarımızı #Elazığ ve #Malatya’ya vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için dualarla uğurladık.‬
‪Geçmiş olsun #Elazığ,‬
‪geçmiş olsun #Türkiyem " dedi.

Milletvekili Açıkgöz; "Başta Malatyalı ve Elazığlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun. Cenabı Allah böyle acıları bir daha bize yaşatmasın. Nevşehirli kadirşinas hemşehrilerimizden de Allah razı olsun. Yine hayırseverliklerini gösterdiler. Nevşehir Belediyemizin başlatmış olduğu kampanyaya kısa sürede cevap verdiler ve tırlar dolusu yardım malzemesinin gönderilmesine vesile oldular. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Belediyemizi tebrik ediyorum..” dedi.

Milletvekili Yücel Menekşe ise, “Büyük bir doğal afet yaşadık. Ülkemize geçmiş olsun. Depremin yaşanmasının ardından devletimiz kısa sürede yaraları sarmak için çalışmalara başladı ve tüm imkânlarını seferber etti. Cumhurbaşkanımız ile birlikte bakanlarımız da deprem bölgesine giderek halkımızın yanında yer aldı. Devletimizin gücünü,birlik ve beraberliğini  deprem bölgesinde gösterdi. Bizler de Anadolu insanları olarak onların yanındayız. Belediye Başkanımız Rasim Arı’nın öncülüğünde başlatılan kampanya ile birlikte bizler de bir nebze olsun yaraların sarılmasına yardımcı olacağız. Hayırsever vatandaşlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.