Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Dünya Yetimler Günü’ nedeniyle Nevşehirli yetimlere iftar yemeği verildi.

Nevşehir'de yaşayan yetim ve annelerinden oluşan yaklaşık 250 kişi Nevşehir İHH’nın ‘Dünya Yetimler Günü’ nedeniyle merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında düzenlenen iftar proğramında bir araya geldi.  

Yetimlerle iftar proğramına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Valimizin oğlu küçük Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Ali Akarsu, 
 İHH Kadın Komisyonu ve Yetim Birimi Başkanı Sedef Öğütken, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öğütken, İHH Gönüllüleri, Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Yakut ile çok sayıda yetim çocuklarla, gençler ve anneleri katıldı.

Hüseyin Dokutur'un İftar duası ve okuduğu ezanla başlayan iftar proğamında Yemek duası sonrası konuşan İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, öncelikle Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a ve tüm katılımcılara teşrifleriyle onurlandırdıkları için teşekkür etti. 

IHH Nevşehir temsilcisi Baki Öncel, bereketiyle güzel bir Ramazan yaşandığını ancak dünya genelindeki yaşanan gelişmeleri ele alındığında üzüntü verici günler yaşandığını hatırlattı. Öncel, bu organizasyona katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluş yetkililerine de teşekkür etti.


Konuşmanın ardından Vali Aktaş'ın Karapınar'da ki diğer proğrama katılımları nedeniyle ayrılmasının ardından SYDV olarak hazırlanan ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın teslim ettiği Yetim Çocuklara Bayram Harçlığını içeren Nakdi Yardım Zarfı ile İHH yardım Paketleri ve hediye çekleri yetim çocukların annelerine teker teker takdim edildi. Ayrıca, İHH Kadın Komisyonu ve Yetim Birimi Başkanı Sedef Öğütken tarafındanda Yetim annelerine Kuranı Kerim hediye edildi.