Nevşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından organize edilen İftar programı, Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan tesislerinde gerçekleşti.

İftar programına; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, Nevşehir Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay,  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Uzman Ahmet Yıldız, İrşat ekibinden Kırıkkale, Kırşehir Kayseri, Niğde ve Aksaray İl Müftüleri, İlçe Müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı bağışçısı hayırsever iş adamları, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti, Şehit ve Gazi yakınları, Muhacir (Suriye, Irak, Türkmenistan) misafirler, Sevgi Evi Çocukları, Görme Engelli vatandaşlar, iftar sofrasının ev sahipliğini yapan hayırsever ve yakınları ile müftülük personeli ve davetliler katıldı

Programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, davete katılanlara teşekkür ederek, katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müftü Öztürk; Ramazanın özellikleri ve güzellikleri anlatılmakla bitmez. Orucu bir nimet, Teravihi bir nimet, Sahuru bir nimet, İftarı ayrı bir nimettir.

İftar sadece açlığını gidermekten ibaret değildir. Evde aile fertlerini bir araya getirir, birleştirir, kaynaştırır. Böyle toplu iftarlar da İslam ailesinin bireylerini bir araya getiriyor, birleştiriyor, kaynaştırıyor. İşte ğördüğümüz gibi Devletle Millet burada, amir, memur, zengin, fakir, genç, yaşlı, ihtiyar burada bir sofrada bir salonda buluştuk. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Nevşehirlilere selamını ileterek, sözlerine başlayan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, “Kur’an ve Ramazan, kulların af ve mağfiret iklimine girebilmesi için yeni fırsatlar sunuyor. İsraf etmeden iftar etmek, gözümüzü ve gönlümüzü doyururken, paylaşarak kulun mutluluğunu ve mükafatını artırmaktadır” dedi.

Sayar; “Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın Ramazan temasını ‘İsraf’ olarak belirledi. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da ifade ettiği gibi “mübarek Ramazan ayı, israf ve savurganlıktan uzak, infak ve paylaşmaya dayalı mutedil bir hayatı merkeze almak, derinlikli ve kapsamlı bir muhasebe ile hatalardan kurtulmak için eşsiz bir fırsattır.” Sözlerini hatırlatarak “rahmet, mağfiret ve kurtuluş iklimi Ramazan ayının bütün müminler ve insanlık için her türlü israftan uzak, bilinç ve şükür ile daha güzel bir hayatın ve dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Sayar, bu programa öncülük eden İl Müftülüğümüze teşekkür ederek bu birlikteliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, diyerek sözlerini tamamladı.