Çanakkale Defterdar Yardımcılığı görevinden Nevşehir İl Defterdarı olarak  atanan Orhan Taş,Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Defterdarı Orhan Taş’a görevinde üstün başarılar temenni etti.

Ünver ‘ Taşı, toprağı, havası ve insanları ile Nevşehir ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi. İnanıyorum ki sizlerde bu şehirde başarılı çalışmalar yürüteceksiniz. Görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

Nevşehir İl Defterdarı Orhan Taş ‘da el birliği içerisinde Nevşehir’de başarılı hizmetler yürütme arzusu içerisinde olduğunu belirtti. 10 yıl önce ,elverişsiz hava şartlarının bulunduğu bir sırada Nevşehir’e geldiğini ifade eden Taş, bir akaryakıt istasyonu işletmecisi ile hayatında unutamayacağı bir güzel anı ile Nevşehir’den ayrıldığını kaydetti.

Taş : “ Antalya dönüşü Nevşehir’den geçtik, ancak aracımızın akaryakıtı bitti. Şehirin hemen dışında bir akaryakıt istasyonuna geldik, ancak elverişsiz hava şartları nedeniyle elektrikler kesikti ve kredi kartı ile işlem yapamadık. Akaryakıtın bedelinin bir kısmını nakit para ile geri kalanını yanımızda bulunan altın ile yapmak istedik. Ancak işletme sahibi bana güvendi  ve bana ‘Daha sonra ücretini gönderirsiniz’ dedi’ Bu gerçekten beni derinden etkiledi. Dün de bir alışveriş merkezinde boyun yastığı için alışveriş yapmak istedim. İşletme sahibi kendinde bu yastığın bulunmadığını, hemen yanı başındaki esnaf arkadaşının bu yastığı sattığını ve ondan almamız gerektiğini söyledi. Bu tip davranışlar halen ülkemizde o köklü yaşam düzeninin devam ettiğini ve sarsılmaz bir kültürel değerlere sahip olunduğunu göstermesi açısından oldukça önemli.Bizi biz yapan değerler halen yaşanıyor. Bu yaşadığım iki olayı asla unutamam. ”dedi.