Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir  İş Dünyası Buluşması programının ardından Nevşehir Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanlık Binası girişinde Başkan Rasim Arı, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Albayrak, daha sonra Başkan Arı ile bir süre sohbet etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Arı, ziyarette Bakan Albayrak’a sunum yaparak Nevşehir hakkında bilgi verdi, Nevşehir Belediyesi’nin projelerini, yatırımlarını anlattı ve şehrin ihtiyaçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Albayrak'ı Nevşehir'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Kalesi etrafında bulunan ve turizme açılması planlanan yamaç yerleşim merkezi ile ilgili Bakan Albayrak’a bilgiler verdi. Bölgenin turizme açılmasının şehir için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Arı, 2020 yılı turizm haftasında bölgenin bir kısmını turizme açma hedefinde olduklarını söyledi.

Bakan Albayrak daha sonra Nevşehir Kalesi Yamaç Yerleşim Bölgesi ile ilgili hazırlanan kısa filmi izledi.

‘ALBAYRAK’TAN NEVŞEHİR KALE ETRAFININ TURİZME AÇILMASI İÇİN TAM DESTEK’

Belediye Başkanı Rasim Arı’yı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Bakan Albayrak, Nevşehir Kalesi etrafındaki yerleşim merkezinin turizme açılması için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Albayrak, Nevşehir'in ülke turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu, ilerleyen süreçte Türk ekonomisine daha çok katma değer sağlayacağına inandığını aktararak, "2023 yılı için '75 milyondan fazla turist 65 milyar dolarlık turizm geliri' hedefine giderken, Nevşehir en önemli taşıyıcılardan biri olacaktır. Ülkemizin potansiyeline duyduğumuz inançla yürüyecek ve kamu - özel sektör işbirliğiyle el ele omuz omuza vererek yarının büyük ve güçlü Türkiye'sinin ekonomisini inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Arı'nın çılgın Nevşehir projesine Açık Çek verdi...

Kapadokya bölgesinin Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve bu sayede Nevşehir’in yurt dışında en çok tanınan kentlerden biri olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, “Kapadokya sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi. Böylesine önemli bir bölge içerisinde yer alan Nevşehir Kalesi etrafındaki yamaç yerleşim merkezinin kısa sürede turizme kazandırılması çok önemli. Bununla ilgili bakanlık olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız. Bu proje sadece Nevşehir ve Kapadokya'nın değil Ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayacak önemli bir proje. Bu sebeple gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığımız müşterek hareketle ivedi bir şekilde 2023 e projenin hayata geçirilmesi için je gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Rasim Arı'ya Nevşehir Kalesi projesi için açık çek sözü veriyorum.  Buranın turizme açılması bölgeye gelen turist sayısının artmasına da ciddi bir katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Bakan Albayrak’a daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından üzerinde isminin yazılı olduğu 50 numaralı Nevşehir Belediyespor forması ve çini bir vazo hediye edildi.