Yaşam alanları yok olan canlılar normalden farklı davranışlar gösterip kentlere iniyorlar.  Son zamanlarda Kaplumbağalar, tilkiler, yılan, kurt ve yaban domuzlarından sonra kirpilerde artık Nevşehir'de kent merkezinde görülmeye başladı. Bunun yemek arayışı, yada yeni bir yaşam alanı arayışı için olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan Nevşehir il merkezinde gündüz görevli araçları ve yasaktan muaf olanlarla biraz olsun insan görülen sokaklar, havanın kararması ile birlikte hayalet şehre dönüştü. İnsanlardan boşalan sokaklar, hayvanlara kaldı. Öyleki kirpiler de, artık Nevşehir'in caddeleri ve sokaklarında görünür hale geldi.

En son dün gece Nevşehir merkez Lale caddesi üzeri ve Alibey camii yanında görülen Kirpiler, bir vatandaşımızı da hayli şaşırtmış olacak ki, cep telefonu ile çektiği fotoğrafları FİB Haber Merkezi ile paylaşarak; "Korona virüs salgını nedeniyle sokakları insanlar terk edince, Nevşehir sokak ve caddeleri de kirpilere kaldı" dedi.

Vatandaşların evlerine tamamen çekilmesiyle birlikte gece, sokağı boş bulan kirpi, rahat rahat dolaştı!

Nevşehir'de sokakta görünür hale gelen kirpilerin sırrı ne? Uzmanlara göre, Kirpilerin yaşam alanlarının daraldığı ve yeni yuva arayışına girdikleri, kentsel dönüşümle birlikte artan inşaatların yarattığı titreşimden rahatsız olan bu hayvanlar, kendilerini insanların yaşam alanlarına atmaya başladığı ifade edildi.

İnsan olan ve arabaların geçtiği yerlerde genellikle kendini kapatan ve çimenlik alanlarda dolaşan kirpiler, Nevşehir sokaklarını boş ve sessiz bulunca korkusuzca sokaklara böyle indi!